She makes me wanna wear underwear

Titta på detta. Jag har så länge tyckt att budoirbilder varit tacky och inte alls särskilt hett. Men detta, det är hett. Och oerhört sexigt på ett smakfullt sätt.

              

                                                                                              Bild: Elizabeth Messina


Pictureday

          

         

         

         
 
              

Elizabeth Messina får mig att vilja bära flor, hårsmycken och köpa snygga underkläder. Hon är helt fantastisk. Det blir en gilla på den. En annan gilla grej, idag kommer han hem. Det finns inget bättre än komma hem dagar.



4 bröllop

TV4:as nya halv åtta program, 4 bröllop kunde inte komma mer lägligt. Det är det ultimata programmet för alla bröllopsplanerare, oavsett vad man tycker om brudarnas bröllop eller ej. Man kan snappa upp massa saker som man kanske annars inte tänkt på. En sådan sak för mig var idag att se till att våra toastmasters kan de sånger som skall vara med i festprogrammet. Bara en sådan sak. De två brudarnas bröllop som varit har jag inte gillat så mycket alls men ser fram emot morgondagens 40-tals inspirerade Hollywoodbröllop. Mycket spännande!


              




Music maestro

Det är verkligen ett väder att dö för just nu och man kan ju bara hoppas att det håller i sig ända till 4 juni... Jag har promenerat till jobbet sedan två veckor tillbaka, det är så skönt. Så länge det inte regnar traskar jag. Jag är 1 kg från min målvikt för bröllopet och det känns skitkul. Minus 5 kg sedan december. En jäkla massa blod, svett och tårar. Jag måste vara klar om tre veckor för nu kan vi inte ta in klänningen så mycket mer om den ska sys klart.

Jag spelar musik i öronen mest hela tiden just nu. Spellistan för bröllopet håller på att ta form och det blir grymt tror jag. Vi ska även ha två personer som spelar under vigseln. En av dem är Lisa Pedersen. Hon är fantastisk.



           

           


Åh jag grät!

Jag har haft en helt underbart skön påsk. Det enda som saknats och känts tomt är att fästmannen varit borta. Men snart kommer han hem igen, onsdag närmare bestämt. Yey! Jag har haft en påsk full av SOL!, träning, plantering, häng, skapande och godis. Så som det ska vara.

Nu är min bröllopsklänning äntligen lite mer av en klänning. Tankarna om hur den ska se ut ändras för varje gång vi syr på den och chiffongtyget är nu ute ur bilden. Igår provade jag den för första gången och började gråta när jag såg mig själv i spegeln. Den blir så fin. Jag hoppas att jag kan böla färdigt innan själva bröllopet så jag slipper det den dagen. Men det finns risk för att tårarna aldrig tar slut. Här är en sneakpeak på det som komma skall...

               





Vi ses på blåkulla!

Det är långfredag och jag väcker mina grannar tidigt denna dag med musik som måste spelas om och om igen eftersom jag håller på att planera grejer till en sak som fästmannen ska få till sin ära på bröllopet. Jag vågar inte skriva vad eftersom han ibland läser vad jag skriver. Men bra blir det förhoppningsvis. Får kanske visa resultatet här sedan.

Igår gjorde jag klart bordsplaceringen, jag tror det blir bra. Så nu väntar bara resterande del av festhäftet att göras klart, min projekt denna morgonen.

Igår shoppade jag på tok för mycket. Det köptes vårjacka, eventuellt nya skor till bröllopet (måste känna på dem lite först) skjorta, nya orkidéer och massa, massa, massa blockljus till bröllopet. Jag tror det kan bli väldigt fint, hoppas det i varje fall.

Imorgon åker jag till mamma för att fira påsk. Äta god mat, godis och sy/prova klänning. Jag njuter av lite långledighet. Hoppas ni gör detsamma!

Glad påsk!

           


Gult inte alls fult

Jag älskar att hitta inspirerande bröllopsbilder. Som dessa. Fotografen heter Elizabeth Messina. I buketten finns också mina älskade ranunklar som jag så innerligt hoppas, fortfarande blommar och finns i blomsterbutikerna den 4 juni. Håller tummarna. Det är mycket bröllopet nu. MYCKET. Jag sitter med bordsplanering och festprogramsutformande och måste försöka bli klar med det i helgen. Vi pusslar helger och dagar för att försöka hinna med allt. Det mest kåpiga är resan till Tyskland som ska hinnas med...när då? Vi ska vara lediga båda veckan vi gifter oss så det kanske blir den veckan där ett dygn får vikas åt turande för alkoholinköp. I helgen ska klänningen mer börja ta form. Just nu är den en överdel, en skitsnygg sådan, men än dock ännu ingen kjol. Det ska vi styra upp på påsk är det tänkt. Sedan ska det bara vara finjusteringar kvar och sedan är det dags för den att hänga fint på galgen och invänta dagen D.
           
Det jag är mest förundrad över just nu, att jag inte varit sjuk på så himla länge. Jag brukar alltid dra på mig alla andras sjukdomar, brukar aldrig slå fel. Så med både magsjuka och gova förkylningar i kretsarna så räknade jag med det, men icke! Jag gissar på att träningen sätter sina spår. Vilken kropp orkar vara sjuk när den tvingas arbeta febrilt på gym och spår fem gånger i veckan? Heja kroppen!


             

             



Fina vänner

              

Den här bilden väntade postad på min facebook imorse när jag vaknade. Jag har de allra finaste av vänner.


Provuppsättning och makeup

             

Jag har haft en riktigt pissig dag på jobbet idag som förstörde resten av dagen. På eftermiddagen var jag på Kollan och gjorde provuppsättning i håret och det kändes bra. När jag kom hem passade jag på och göra provsminkning och resultatet blev faktiskt väldigt nöjd. Jag känner mig just nu bröllopsfin. Allt som fattas är en klänning som kronan på verket.

Det börjar kännas i varje nerv att det snart är dags. 1½ månad kvar. Shit. Det som började för nästan ett år sedan och nu är dagen snart här. Igår fick jag se vigselprogrammet som vår duktiga AD gjort. Han kommer fortsätta med bröllopsuppdrag med trycksaker så kommer lägga upp hans uppgifter här senare för er som är intresserade av att få riktigt duktig hjälp med trycksakerna.

Snart är det påsk. Det blir en klänningspåsk eftersom det ska sys en hel del. På fredag ska jag och bästisen göra en grej som jag ska visa för fästmannen på bröllopet. Det ska bli kul och se om det blir något bra. Hoppas det.

Gillar du bilderna? De är tagna av Jill Thomas.


Weekend stories

Nu är det helg. En riktigt bra dessutom. Mina klasskompisar från universitetstiden kommer. Som jag nämnt tidigare så träffas vi ett par gånger per år hos varandra, nu står Göteborg på tur och idag kommer töserna alltså hem till mig. Så nu fejjas det sista.

Hela natten har jag drömt om min möhippa. Verkligen HELA natten. Lite tid ägnades också åt att drömma att jag då på fyllan tyckte det var en bra idé att färga håret brunt, något som jag i nykterttillstånd fick total panik över och bönade och bad min frisör om att förstöra mitt hår till blondt igen med den värsta av blekningskurerna. Jag vaknade sedan kallsvettig vid sju och har varit vaken sedan dess.

För er som bor i närheten av Stockholm kan jag passa på att rekomendera er att beöska vintage mässan som går av stapeln idag och imorgon. Jag är mäkta avundsjuk och hade hemskt gärna velat gå... Mer info om den hittar du här. Jag har tidigare haft en alldeles jättefin brosch i pärlor och stenar som jag hade velat ha till bröllopet. Men helt plötsligt är den som bortblåst! Jag tror mig minnas ha lånat ut den men minns inte till vem... Typiskt. Jag hade i alla fall varit på broschjakt på vintage mässan, kanske efter något sådant här?


              







Jose Villa skapar magi

             

             

             

             

             

              

             
 
            

Pust.

Igår var vi och pratade meny och vi bestämde väl oss sedan för ett bufféalternativ. Vi ska dock slipa lite på vad den skall innehålla då vi inte kände oss hundra nöjda, men det blir bra tillslut. Efter vårt möte åkte vi vidare till nästa, toastmastermöte. Vi gick igenom lite vad som händer under kvällen så nu känns det skönt att ha bollat över det hela på dem. Gick igenom lite regler och förhållningssätt de ska dra, talordning, middagen och avslutningsvis festen. Det blir nog bra. Det enda vi måste lösa nu är att ha två rutinerade serveringspersonal till. Jag håller tummarna för att det löser sig smidigt.

Det är så mycket att ordna med så det blir svårt att hålla koll på allt. Men jag tänker att det kommer att lösa sig. Jag hoppas på det. Nu väntar något mycket roligare i vart fall, bordsplacering och festhäfte (om jag får till det). Någon som vet en bra mall att utgå från?

              


Äntligen!

Det är vår! Det är vår! Det är vår! Det är så skönt. Idag har jag världens bästa måndag. Långt träningspass på  på gymmet i morse. Sedan handlat lite fröer till smultronbuskar, salladshuvuden och luktärtsblommor bland mycket annat. Nu har det jobbats en del och snart ska jag ut för att plantera. Sedan blir det till att laga mat och hämta fästmannen från hans kurs så ska vi slänga i os slite mat innan det bär av till kvällen planeringsmöten. Första anhalt är Villa vanahem där menyn skall spikas. Sedan blir det vidare mot stora höga för att ha möte med våra toastmasters. Bissy monday, men roliga saker bara. På onsdag åker fästmannen, vi fick en bonusdag vilket gillas.

Idag fick jag upp bilden av när jag och M träffas och ser varandra för första gången på vår bröllopsdag. Ett stort leende, gåshud och tåriga ögon var vad som infann sig vid blotta tanken. Åh baby. Jag längtar så.

                 
                  (Foto: Emelie Ohlsson)

Ursäkta min franska.

               

Helgen har gått i båtens tecken och är nyss hemkommen och jag gungar fortfarande lite fram och tillbaka. Vi har haft helt grymt väder och ätit god mat så jag ska inte klaga. Men nu är jag trött. Dagen kommer avrundas med årets första grillning, sedan kommer vi stupa i säng.

I fredags vandrade jag och lillasystern på stan en stund för att kolla lite klänningar. Vi hittade den här vackra bröllopsklänningen som sys upp efter egna mått för cirka 8 000:- . Hur vacker som helst. Di hittar den i Göteborg på Emma&Malena.


Godisbuffé

Något som jag tycker verkar sjukt gott är att ha en godisbuffé på bröllop. Gärna i enhetliga färger eller med färgsprakande karameller! Jag tänkte dela med mig av lite inspirationsbilder för detta för er som också är sugna och nyfikna.


            

             

            

                    

              

Igår fick vår lilla familj oerhört glödjande nyheter. Fästmannen har fått jobb hela sommaren på en båt i Göteborg! Han kommer alltså hem varje dag efter jobbet. Det är helt ofattbart lyxigt och jag hoppade upp och ned som en liten barnunge på julafton när han kom förbi mitt jobb igår för att berätta att alla tester och intervjuer gått strålande och att han blivit erbjuden jobbet! Tjihoo! Vi ska fira detta med att gå på en föreställning som spelas just nu på Lisebergsteatern. Själv har jag varit lite skeptisk om det är min typ av humor men flera vänner har intygat om att det faktisk är sjukt skoj. Plus att mannen min nog tycker om den och det är ju faktiskt honom vi ska fira lite.


Nightmares from hell

Nu har de härliga bröllopsmardrömmarna börjat komma igen. Inatt glömde jag helt av att åka till salongen för att göra mig iordning i håret. På köpet missade jag att möta upp vår fotograf i rätt tid. Vår lokal var dubbelbokad och min klänning hade mamma bytt ut mot en annan då hon tyckte att den vi sytt upp såg så obekväm ut. Jag vaknade, allt annat än utvilad, så idag är jag dödstrött. Jag som varit förskonad mot dessa drömmar ett tag nu.

Igår var det 2 månader på dagen till vårt bröllop. Sista dagen för att OSA och nu känns det som om saker och ting börjar ta form. Jag känner ett härligt pirr i hela kroppen och fästmannen likadant. Nu börjar vi längta riktigt mycket.

Lite sista minuten ändringar verkar det bli gällande tärnornas klänningar. Vi kommer att sälja dem vi har (trots att de är vansinnigt fina) för att köra på en helt annan stil. Kommer lägga ut dem här för lite bloppis senare i veckan. Det kanske finns någon annan som är i behov av tre tärnklänningar i strl 36 och 38? De går utmärkt att ha som gäst också då det inte är en "traditionell tärnklänning".

Nu blir det till att begrava huvudet i jobb igen. Jag längtar så himla mycket efter en veckas ledighet och bara inte göra någonting...






Provfotografering

              

              

              

              

              

I ett väldigt kallt, dimmigt och snålblåsigt Göteborg träffade vi Johanna Torbjörnsson som tog lite provbilder inför vår stora dag. Imorgon är det exakt på dagen 2 månader kvar. Baby, aj lav jo.

Helg värd namnet

Nyss hemkommen från jobbet. På vägen hem hittade jag dessa vackra saker som nu pryder vårt vardagsrumsbord. Ett potpurri av färg, doft och skönhet. Jag älskar att köpa hem snittblommor. Det ger mig också en anledning till att städa ordentligt då de altid gör sig mycket finare i en städad lägenhet.

               

Kvällen bjuder på gymmet. Har dragit på mig kläderna och ska strax dra iväg. Imorgon kommer han hem. Yes! Då ska vi provfotograferas och sedan gå ut och käka middag ihop. Mys. Vi gör sällan sådant själva. Söndagen bjuder sedan på hotellfrukost och en långrunda i motionsspåren. Kanske film och soffa sedan. Sköna söndag. Just nu är jag mest spänd inför vår fotografering. Återkommer med hur det gick. Hoppas ni alla får en fin fredagskväll. Tacos?


RSS 2.0