Lurad till konsumtion

På vägen hem från jobbet slank jag förbi Åhléns som hade tjejkvällsjippo. Handlade man för 300 fick man en goodiebag och naturligtvis föll jag för frestelsen och handlade för 475 spänn. Fan. Jag känner mig nästan lurad som gick på det. Men visst behövde jag en större necessär för sminket och visst är min nagelfil sämre än förut och visst hade jag länge tänkt att köpa ett badkit till min badtokige fästman. Och Trind kan inte mina naglar leva utan. Men ändå. Jag kom hem med det här.

              

               


Skor,skor,skor!

            

Ni vet säkert, som jag nämns tidigare, att jag vill ha ett par färgglada skor till bröllopet. Helst turkosa, gärna med remmar/flätat och ingen rem vid ankeln som stryper av foten. Jag vet inte varför men jag bara känner att det är just turkost jag vill ha. Den lila färgen på skorna ovanför är inte heller så dum. Sedan kommer alla andra saker till också som gör det OMÖJLIGT att hitta den perfekta skon. Den får inte vara för hög, inte för hård, inte för dyra och inte för spetsiga klackar. Kravhögen gör att det blir svårare och svårare för mig att hitta ett par. Ni som följt bloggen ett tag vet att jag redan har ett par som är väldigt fina men de är inte den där starka färgklicken jag vill ha. Men de duger fint om min jakt blir resultatlös. Jag tycker mig ha letat i varenda skobutik, på nätet överallt. men hittar ingenting som faller fröken i smaken. Kanske dags att börja ge upp lite krav?

På måndag är det sista dagen för våra gäster att OSA. Ska bli spännande och se vilka som kommer. Många har OSA:t men långt ifrån alla. Det blir väl som det brukar vara, att man väntar in i det sista, den mänskliga faktorn!


Spets

Mitten av veckan, snart slutet av denna arbetsveckan vilket känns oerhört skönt. I helgen köpte jag en jättefin ros gjord i tyll och spets som jag tänkte bygga vidare på och göra ett hårsmycke av till bröllopet. Jag tror inte att jag kommer ha det vid vigseln, fast på vissa bilder vid fotograferingen om den blir fin. Jag har inte bestämt mig om jag ska ha slöja ännu men det är bättre att göra den och kanske sälja den om den inte kommer till användning. Till denna påbyggnad köpte jag idag ett fint spetsband (Gårda textilier borde för övrigt sluta vara dyrast i hela världen) som jag skall göra något av för att förlänga.

            

Det ser onekligen vitt ut här på bilden men nyanserna går mot gult, vintageton på det hela. Fick hittat en klänning också som jag ska ha på ett bröllop i sommar där vi är gäster. Mörkblå med gulddetaljer på. Fin fin. Nu ska jag packa om i träningsfodral och dra till boxningen. Efter det blir det jobb med hjälp av lillasyster. Tack för att man har bra människor omkring sig, som kan hjälpa en med saker som exempelvis att lägga en budget.

Fick förövrigt ett väldigt mysigt samtal idag från min vän Karin. Hon jobbar som lärare i en förskoleklass och hon ringde imorse och berättade att barnen höll på att göra fåglar som vi kunde ha som dekoration till bröllopet. Hur sött var inte det? Tack snälla fina barn!


Sorg i kaptensvåningen

Ja, så är det. Jag har sorg i kaptensvåningen. Fästmannen skulle kommit hem idag, men nu blir det inte så. Han fick möjligheten att ta ett par extra dagar, vilket vi verkligen behöver med bröllop och allt, men det känns ändå tråkigt. Nu kommer han hem först på lördag. Jag funderar på att åka ända ner till Malmö för att hämta honom när hans båt kommer in. Så mycket längtar jag. 70 mil.

Mitt i all sorg finns det mer att gnälla över. Mina knän har börjat krångla igen. De gör det när de känner sig övertränade men jag hoppas att de kan hålla för här finns ingen tid att sitta still!

Nu till något roligt. I helgen skall vi ha provfotografering och möte med vår fotograf som skall vara med oss hela dagen på bröllopet. Johanna heter hon. Och du hittar henne här.

               

Nu är den ett liv

Igår kväll åkte jag till mamma och sov över. Jättemysigt. Idag har vi sytt livet till klänningen i dess riktiga tyg och den är jättefin. Så nu har jag et liv. Jag är supernöjd med hur vi har format den, den sitter som ett smäck trots de där 2 extra kilona som ska bort. Det firade jag med att köpa ett hekto godis!

På tisdag kommer han hem igen och ingen har längtat mer än jag. Hela kroppen har längtat och äntligen!

Idag har jag försökt knåpa ihop vårt vigselprogram, inte det lättaste. Vad skriver man liksom? Särskilt med tanke på att den inte är kyrklig utan borgelig. Men jag tror att jag fick ihop det tillslut. Tror....

Förresten, var det någon som såg körslaget i lördags? Jag vill ha Grys klänning! Så himlans mycket. Någon som vet var den är att finna?

           

The sun is shining

Jag vaknade okristligt tidigt den här lördagen men när jag tittade ut genom fönstret blev jag inte anat än glad. Sol, strålande sol. Därför har jag redan ätit frukost, dragit på mig träningskläderna och nu ska jag strax bege mig till ett motionscenter för att ta mig an 8:an. Tror dock inte att jag orkar springa hela men skall allt försöka. Solen i nacken och musik i öronen. Sedan blir det jobb och efter det eventuellt övernattning hos mamma då vi ska jobba med klänningen imorgon igen.

Igår var jag på MAC och fick lite konsultation om färger inför bröllopet. Först sminkade hon med en lilaaktig skimmerögonskugga men jag tyckte det såg ut som jag blivit slagen och vi övergick därför till en mer brunaktig ton som kändes mycket mer mig. Jag fick även testa på en brun eyliner som blev väldigt fin, imponerad av hennes hantverk faktiskt. Det är sällan jag blir nöjd när makeupartister sminkar men hon var bra och lyhörd för vad jag ville. Det kommer nog resultera i att jag bokar in en heltimmes konsultation för 600:-, där man får produkter för samma. Jag kommer behöva nya ögonskuggor, en skuggborste, eyeliner och skimmer ändå och det kostar säkerligen detta så why not?

Igår blev jag oerhört glad av mittt fynd. Ett par solbrillor vars modell jag har letat efter i typ 3 år för att hitta några som satt fint på mig. Och igår, äntligen!

           


Fredagsmys?

           

Jag har äntligen hittat ett gym i den kedja jag tränar i, som har öppet senare än 20.00 helger. Det här blev alltså mitt fredagsmys, världens bästa strategi för att hålla sig borta från soffan och suget som sätter in på fredagarna, när man ska mysa. Hejdå soffan, hej löpbandet!


Blommor i solsken

Idag har varit en sådan där fin kalasdag på jobbet. En dag där allt bara funkat sådär fint som man vill. Som grädden på moset fick jag den här fina rosen. Den pryder nu mitt fönster på kontoret och när jag är tillbaka på tisdag gissar jag att den inte är lika vacker... 

           

Jag har tyvärr en hemsk helg att se fram emot. Det blir jobb, och tråkigt sådant. På söndag tar jag dock en tripp till mor för att igen prova klänning och kanske fjäska med att vi ska göra våfflor, något jag älskar. Efter det är det stenhårt. Jag har varit skitduktig i veckan. Inget socker alls hittills och planerar att våfflan blir mitt enda sockerintag den här veckan. Idag fick mina trötta ben vila från träning då de varit helt slut efter tre hårda benpass. Men imorgon kväll tänkte jag vara på gymmet istället för soffan och lördagmorgon blir löprunda utomhus.

Egentligen skulle helgen spenderas i Stockholm med kära vänner men det får bli en annan gång. Jag hoppas de får det supermysigt. Jag vill också. Chokladfabriken. Fotografiska. Hötorget. Söder.


Weddingfair

Det är en ny bröllopsmässa på gång i Göteborg, Weddingfair heter den. Den 3 april slår den upp dörrarna. För er som är nyfikna, kika in här.

            

Pysselsöndag

Såg precis sista avsnittet av solsidan och kom på mig själv med att bli sjukt rörd av deras vigsel och det faktum att Alex ordnat så att Joey Tempest kom och sjöng. Det kom tillochmed tårar. Inte för att just Joey sjöng men för att Alex gjorde en så fin grej för Anna som hon alltid velat. Gah. Bröllopsnerver. Idag har det pysslats här hemma. Vi har klippt, klistrat, vikt och tejpat en massa olika roliga grejer. Det blev jättefint och jag är glad att jag har så många fina kompisar som vill hjälpa till. Lite av resultatet från dagen kan du se här.

         
 
         

Det är hemskans tråkigt att behöva sakna och längta hela tiden. Idag känner jag mig extra trött på det och jag hoppas att M bara kommer hem snart. Jag vill ha honom nära för det är bara jobbigt just nu att ha honom flera tusen mil bort. Det blir alltid extra jobbigt på helgerna naturligtvis. När vardagen kommer imorgon blir det alltid lite lättare. Jag längtar också efter att få träna hårt i veckan. Har massa energi som vill ut och att prova klänningsmönster gör en också mer peppad att forma det sista...!


Nu börjar den ta form!

Idag satte vi igång, äntligen. Tyget låg i stora virvlar att spets, tyll och chiffong och mitt emellan det fanns jag. Vi har idag hunnit med att passa ut och skräddarsy överdelen i ett annat tyg för att sedan användas som mall på det riktiga tyget. Det börjar ta form och det ska bli superspännande att få se mina tankar och teckningar ta form. Ni får en kort sneakpeak från dagens jobb.

 
         

           


En Sandelin på speed

Jag har precis haft 12 stycken uppskruvade 15-åringar på besök och de gick för en stund sedan. Jag är nästan lika trött som om jag haft att göra med 12 stycken 5-åringar. Men vilken energi man får av dem! På TV:n fladdrar en Sandelin på speed förbi och jag suckar och byter kanal.

Jag har haft en vecka av sockerintag som heter duga. Nu har jag bara massa ångest i min kropp och jag har abstinens. Därför blir jag stenhård nu igen. Jag kommer även trappa upp träningen aningen. Från fyra dagar till fem. No mercy. Jag ska tamigfan ha madonna armar till juni. Eller en smakbit av dem i vartfall! :) Snart börjar löpningen igen och jag har tappat min 8 kilometers kondis, lätt. Det värsta är de fyra första gångerna typ.
På torsdag blir det första 8:an för det här året. Jag längtar med skräckblandad förtjusning.


                         

Imorgon blir det jag, syrran, mamma och symaskinen som skall umgås. Äntligen! På söndag har jag inget mindre än en bröllopspysseldag med kompisarna inbokat. Vi ska samlas ett gäng och göra vimplar, vika origamis och göra snurror. Jag lovar att visa bilder även härifrån sedan för att ge er lite inspiration till vad man kan hitta på alldeles själv. Tills dess, au revoir.

                    


I follow you, deep sea baby

       

Lykke Li gör min kväll på högsta volym skriker hon ut, I follow you, deep sea baby, I follow you. Det var nyss jag plågade mig själv med att lyssna igenom våra vigsellåtar och gång på gång har det knytit sig i magen eftersom han åkte idag. Jag lyssnar, gråter och längtar. Jag undrar hur det här ska sluta.

Jag fick springa förbi vår juvelerare idag med fästmannens förlovningsring eftersom han inte hann dit innan avfärden mot havet gick. Han är nu ringlös och fick nyss det finaste sms:et om att han känner sig naken utan den på fingret. Gulle dig. Det är mycket bröllop nu. Igår var vi hela vägen upp till Kungälv för att proväta den tilltänkta bröllopstårtan. Den var god, men inte imponerande. Fästmannen höll med mig och lade sig, det blir min favvistårta istället.

På lördag börjar äventyret med att sy min fina bröllopsklänning. Spännande och nervkittlande på samma gång. Lovar att uppdatera med lite bilder från allt.


Det blev ingen meny...

Igår skulle vi varit och spikat bröllopsmenyn men fästmannen är sjuk så mötet fick ställas in...synd! Jag hoppas vi får till den någon annan helg framöver så man kan lugna sig lite men att checka av det på listan. I övrigt var det en skön söndag. Lillasyster sov över från lördagen och vi åt lååångfrukost och låg i sängen alla tre i en stor hög och kollade på en Japanolog som kommeterande det hemska som hänt Japan. Sedan drog jag på mig lite kläder för att träffa den fina vännen som var på besök från vischan. Hon är nyligen hemkommen från en längre semsterresa i Thailand och resan hade gjort henne gott på många sätt och vis. Jag önskar också att jag bara kunde åka bort ett tag. Det är lite för mycket måsten just nu, något som känns skittrist faktiskt. Jag önskar att jag hade en 100% tjänst och inte tre tjänster som gör att man i praktiken jobbar 150%. Plus bröllopsplaner. Nog med suckande och beklagande.  

Jag hittade de här bedårande bilderna för ett tag sedan. Hade jag haft en bebis som skulle namngivas vid en ceremoni, hade jag lätt låtit sy upp denna fina dress.

         
 
         

          


Sjuksyrra, jag?

Det är fredag och som många andra är det en trött dag. Idag har vi gjort bröllopsgrejer big style! Vi har äntligen beställt våra ringar. Vi hade turen att de igen fått in ett exemplar av min ring så jag kunde se igen innan jag bestämde mig. Det är onekligen en nätt liten sak som jag tycker väldigt mycket om. Den blir superfin. Fästmannen valde en slät rundad platinaring. Han ska alltid vara värst! Men även den blir oerhört fin. Jag lovar att visa er sedan när de är klara och hämtade. Framåt maj!

I helgen ska jag mysa med fästmannen så mycket jag bara kan. Snart åker han igen och är borta flera veckor. Vi ska till att börja med ta oss en löprunda imorgon bitti för att sedan leka sjuksköterskor åt lillasystern som varit sjuk ett tag och fortfarande inte frisknat till. Hon behöver lite skyddstillsyn så det är vårt jobb imorgon och sedan ska vi kolla på mellon och gnälla på att fel låt vann och att svenska folket inte har någon smak. Som man alltid gör!

I veckan hittade jag strutsfjädrar! Dyra, men ändå, strutsfjärdrar. Jag smygfotograferade i butiken som annars brukar bli lite ilska om man fotar i deras butik. Jag är så ful att jag tillochmed lägger upp den här för att visa er. Det är ingen fason på mig alls. Tyvärr ingen bild på fjädrarna men väl vintagestil deluxe! Hoppas ni får en fin helg alla!

                


Jag går igång på alla hundra.

Det är snöstorm i staden idag och jag blir aningen nedstämd då jag planerat för vår och vårkänslor. Jag hoppas att den snabbt drar förbi och smälter i ett huj! Hoppas resterande delar av landet är förskonade från denna dipp i väderlek.

Jag har hittat en sida med bilder som jag går igång på alla hundra när jag tittar på. HUR VACKERT SOM HELST. Jag vill ha i princip allt som finns på sidan och tycker det är synd att man inte gifter sig fler gånger så man kan ha massa olika slöjor, flor och hårsmycken!

         


Han har gjort det igen

Jag var hos vår juvelerare (säger man så?) som skall göra våra ringar igår. Det visade sig att de blivit rånade och ligger efter med beställningar vilket känns trist. Men mest trist är att den ring jag kikat på var stulen så jag har ingen möjlighet att få se de igen innan vi lägger en beställning något som känns lite jobbigt. Tänk om jag minns den finare än vad den var? Tyvärr fanns den inte på bild heller eftersom det är en ny liten kollektion som deras egna smyckesdesigner gör. Hmm. Dagens I-lands problem. Men men.

Till något roligare. Han har gjort det igen. Jonas Peterson. Helt fantastiskt.

           

           

            

           

            

           

           

           

           

           

           


Jag kommer

Veronica är inleder mitt soundtrack den här våren. Jag blir alldeles lycklig av att lyssna på hennes jag kommer och vill därför dela med mig. Enjoy.


Jag blir mer kär, gladare och en lyckligare människa av att lyssna. Åh, jag längtar efter M. Jag längtar efter den 4 juni 2011. Då är det vår dag. Gah. Det blir inte mindre längtan efter att ha sett bilder som dessa.

                       

Inbjudan

Det är söndag och jag har lämnat fästmannen på en kall och blåsig flygplats. Hemma. Åker. Hemma. Åker. Idag har vi haft en vansinnigt effektiv dag. Vi vaknade vid kvart i åtta. Åt frukost, städade hela lägenheten, åkte hem till svärisarna, åkte till mamma för lite behandling, flygplatsen och nu är jag ensam i vår nystädade tvåa. Men snart kommer kompisarna och vi ska ha solsidan mys. På torsdag komme rhan hem igen och på fredag ska vi gå för att beställa våra ringar. Lite nervigt. Men jag vet att jag hittat den finaste för just mig.

Jag lovade er inbjudan och nu äntligen. Jag har redigerat den lite och plockat bort lite information som jag tyvärr inte bjuder på. Hoppas ni alla har en toppen söndag.

                     


Om inte våren vill komma till mig så kommer jag till våren!

                    

Nu har jag bestämt mig för att det ska bli vår. Därför köpte jag hem dessa underbart vackra ranunklarna igår och placerade hemma på vardagsrummet. Jag älskar ranunklar och de gör sig fina i vårt hemma, eller hur? Små knubbiga knoppar som blir breda fina blommor. Det är därför jag hoppas på att ranunkelsäsongen står sig lite längre i år så jag kan ha dem i min brudbukett lagom till försommaren.

Jag måste lära mig att prioritera denna våren, annars kommer jag springa rakt in i den berömda väggen. Lovade hastigt i veckan bort mig till en inspirationsträff i eftermiddag där de skulle ha med inspirarande kvinnor och jag blev tillfrågad vilket kändes oerhört kul (!) men idag höll jag på att gå under av stress på jobbet och fick tyvärr ställa in. Jag hoppas att jag inte ställde till det allt för mycket för arrangörerna, vi var några stycken som var inbjudna så jag tror de överlevde utan mig. 

Idag har vi mys här hemma. Vi skulle ha sett Black Swan på bio men jag känner mig så stressad och trött just nu så vi lämnade tillbaka biljetterna. Vi harköpt hem en massa god mat och hyrt en film som kompensation för den uteblivna bion. Vi var faktiskt på bio igår och tittade på True grit, den var bra men förstår inte hypen ändå. Imorgon ska jag jobba några timmar på dagen och jag hoppas på uppehåll och gärna lite sol och plusgrader.

Jag kommer även, som utlovat, lägga upp bild på vår inbjudan i helgen. Hoppas ni alla får en riktigt superskön fredag så ska vi försöka ha detsamma här hemma.



Förlåt!

Jag vet att jag är urusel på att uppdatera nuförtiden. Det sista har jag haft så mycket att göra men så oerhört lite tid, så det blir helt enkelt bloggen som får stryka på foten när jag inte får ihop det. En glädjande nyhet dock är att vi fått tag på en inbjudan att visa er, så i helgen kommer jag att lägga upp den i bloggen, promise.

Vi har i veckan bokat in möte på Villa Vanahem då vi nästa helg ska dit för att prata meny, upplägg osv. Systern ska med för att vara smakråd och kreativ förlösare vad det gäller dekorationer för lokalen. Det kommer bli bra. Jag drömde om fästmannens svensexa härom natten, att det satt en kändis i vår soffa som han skulle dricka vin och äta ost med. Himla mysko. Kanske för att vi pratat kring saker om svensexa dagen innan. Om saker han gärna hade sett inte blir av, typ båtåkning, vilket jag kan förstå för någon som jobbar med det hela tiden annars. Det är så spännande med allt runtomkring bröllopet som man själv inte har en aning om tycker jag. Som möhippa/svensexa. Tal och spex till bröllopet. Det är sådant som känns och pirrar i magen när man tänker på själva grejen, utöver det faktum att vi får säga ja. Nu är det bara tre månader kvar. På fredag exakt, ändå ned på datumet, 3 månader kvar. Gosh!



RSS 2.0