Gott nytt år!

Imorgon är det sista dagen på 2010. Ett år som gått i rasande fart. Mycket har hänt. Det viktigaste och bästa var naturligtvis fästmannens frieri den sista juli. Ända sedan vi bestämde datum och det gått hur fort som helst och snart är det bara 5 månader kvar. Men nyår kommer löften och mitt och M:s har varit att tillsammans komma i bästa formen ever. Efter nyår blir det diciplin på många plan och jag längtar lite efter det. Jag är en person som är antingen eller och trivs antingen i kantigheten. Träna varje dag efter jobbet. Bara få unna sig något litet EN gång i veckan. En dag kvar. Det andra nyårslöftet går ut på att må bra i själen. Göra det jag själv vill, inte fokusera på negativa saker och försöka se det som är bra istället för att stirra sig blind på det som är jobbigt, som det lätt kan bli.

Året blir ofta samlat i bilder. Här är några av dem. 2010 från sin bästa sida. Vi ses nästa år!

     
  


Stop motion inbjudan

Idag är det verkligen en mellandag och vi har snirklat oss mellan snöhögarna ut i urskogen på västkusten för att hälsa på en kompis till fästmannen som med sin familj flyttat dit pepparn växer. Det blev mycket prat om bröllop då de också gifter sig till sommaren, ungefär en månad efter oss. Jag kunde andas ut lite i att det verkar som om vi har satt igång med det mesta och det mesta börjar klarna kring detaljer och liknande. Phu.

Jag såg denna fina stop motion inbjudan till ett bröllop för några månader sedan och vill nu dela med mig den till er. Sjukt fin. Hade vi inte haft så fina tryckinbjudningar så hade jag lätt velat skicka en sådan här.


Vacker juldagsmorgon.

Idag strålade solen extra mycket och minusgraderna är bra långt nedanför nollstrecket. Då vi kom hem sent och somnade först klockan 0200 så var det en seg förmiddag. Sedan begav vi oss av till smithen för att promenera lite vid havet. Det var strålande vackert. Det värmer fortfarande i hjärtat trots isiga vindar.
Jag är så trött så idag har jag krupit ned i sängen med glass och kollar på film medans M är ute på galej med vännerna. Jag somnar nog snart sittandes.

Julen var bra. Hann med båda familjerna, julmat, godis, paketutdelning, julmust, clementiner, bebismys, lek, kramar och läsa bok för fina lilla Axel. Jag fick mumingrejer, fina trosor från M och en klänning och från svärmor fick jag, som jag önskat mig, presentkort på den salong där bruduppsättningen skall göras. Grymme jul. Tur att man snart fyller år och kan önska sig mer grejer till bröllopet. Bästa saken jag gjort tror jag, har annars jättesvårt att komma på bra saker jag behöver så varför inte kombinera detta med att önska sig grejer till den viktiga dagen. Jag har i dagarna tänkt mycker på bröllopet och längtar så himla mycket dit. Jag hoppas och tror att det kommer bli en helt fantastisk dag för oss att fira tillsammans med våra nära. Jag avslutar idag med lite bilder från Atelier Aimées kollektion, som heter "In the garden of dreams". Vackert.

                            

                            

                            


God Jul!

Idag såhär "dan före dan" så tar jag det lugnt med städ, bakar vörtbröd till morgondagens frukost och hoppas innerligt på att resultatet blir som jag vill. Utan russin.

Det har rört lite på sig i bröllopsgrytan också här hemma. Vi har beslutat oss för att byta vigselförrättare något som jag känner en stor lättnad över. Jag hoppas nu på att M kan tänka sig en annan "typ" av vigselförrättare, så jakten går vidare. Vi har även börjat planera för vår bröllopsresa, när, hur var? Det är redan bestämt en roadtrip på USA:s västkust sedan innan. Lite av en drömresa för oss båda. M (mest) för att han får köra mycket bil, jag för att få uppleva a m e r i k a t och fota en massa. Vi skall sedan avsluta trippen med ett kärt återseende, NY.
Jag längtar redan. Vi ska försöka åka i september, oktober nästa år, någon som vet hurdant vädret är på västkusten over there så års?

                                   Till sist, hoppas att ni alla får en vansinnigt fin jul!

                        


JohannaN



                        
 
Ramlade över en helt fantastisk smyckesdesigner idag, JohannaN. Blev vansinnigt sugen på att ha något av hennes halsband till bröllopet, ska suga vidare på den karamellen. De var sjukt fina! Massa fina ringar också. I år kom jultomten tidigt, M kom hem en dag tidigare och jag har en semesterdag så vi har myst, slappat och sovit middag ihop under dagen. Nyss har vi ätit M:s goda fetaostbiffar och hemgjorda klyftisar. Sjukt gott. Nu väntar tråkigare uppgifter som dammsugning. Imorgon är det avslutning och sedan är det semester ett par veckor. Gud så skönt!


Tårteri

Helgen har spenderats hos mamma och den avslutades idag med ett besök på museét som har en utställning om bröllop genom tiderna. Jättefin liten utställning, fotade lite åt mamma och det kommer säkert upp lite bilder här så småningom. Annars har jag i mitt kontrollerade sockerintag just nu, svårt att tänka på annat än sötsaker. Mitt socialt accepterade missbruk. Jag går igång på sötsaker som heroinisten gör på sin sil. Så är det. Hur som, jag ville dela med mig lite av mitt tårtskafferi som finns här på datorn. Här är några av bilderna och mina personliga favoriter. Nu är en av dessa bestämda till bröllopet men vi avvaktar svar på hur det är möjligt eller ej så vi får se. Men hur som är de helt fantastiska, vilka underverk man kan skapa!

Nu blir det söndagsmys, själv. Patetiskt jag vet, jag tycker också det. Men vad ska man göra när den finaste är bortrest på det stora blå? Kryper ner under filten med nybakade scones och Kusmi Thé och trycker på TV:n. Idag orkar jag inte med datorn mer.



                                



                      

Cliniderm

Det är mörkt ute och det känns ganska ensamt såhär dags en tidig lördagsmorgon. Jag sitter och väntar på att gymmet ska öppna så jag kan gå dit och göra lite nytta innan det bär iväg till mamma för julbak med familjen. Kvällen kommer avslutas med att jag äntligen får se Svinalängorna. Läste boken när den kom ut och har sedan dess längtat efter att se boken bli film och äntligen. Jag har med paket med näsdukar och mamma att hålla i handen. Det gör ont i magen redan nu.

Jag fick igår reda på att jag kommer kunna ordna med en tävling för ansiktsvård i bloggen från Cliniderm. Jihoo. Jag återkommer när grejerna har anlänt och jag fått testat dem själv. Håll utkik i bloggen framöver om du vill ha ett eget kit med produkter från Cliniderm!

Vill du gifta dig med mig?

Det luktar trä, blomma och nytvättade lakan.
"- Vill du gifta dig med mig?"
Det blir varmt. Varmt och tyst. Jag ser hur han har blöta ögon och hör hur han darrar på rösten. Min fina du. Du skulle bara veta hur lycklig du gör mig. Det är fortfarande knäpptyst medans mitt leende förmodligen är det bredaste han någonsin tidigare sett.
"- Vill du det?"
Ringen är alldeles gnistrande vacker. Smal, liten. Precis så som jag önskat.
"- Klart jag vill baby. JA!"

                       

Klänningsverkstad

                        

Nu är det snart helg. Jag har semester imorgon och på lördag bär det av till mamma för julbak med familjen. Mys. Jag vansinnig träningsverk efter ett BCpass som jag tog ut mig totalt på igår. Det är skönt men jobbigt att ha varit sjuk, man tappar så mycket. Har inte ens vågat springa längre än 2 km då jag misstänker att den kondis jag jobbat upp nu är borta och det gör mig sjukt sur. Men snart så. Hittade bilden ovan från Erin ever after och blir så sugen på att ha klänningsverkstad men att klippa och och tråckla fram den klänning jag ska ha på mig på bröllopet. Det är så spännande. Det enda som saknas är eventuella stål/platsbågar till överdelen så den håller sig uppe utan axelband.

Igår pratades det bröllop på jobbet och naturligt drömd ejag därför om bröllopet och att massa saker gick snett. det är alltid att jag tio minuter innan allt ska hända, att det är idag som vi ska gifta oss. Skitmysko. Alltid samma inenhåll fast i olika former. Och ärligt talat så bryr jag mig inte om det blir lite fel här och där, sånt kommer ju hända. Jag hoppas bara på mycket kärlek och ett ja. Sedan är jag nöjd.


Gästsidan



Igår satt jag hela kvällen med vår bröllopssida som skall finnas till för våra gäster med information om vigsel, bröllop och mycket annat. Det tar tid sådant, allt från formueleringar så missförstånd inte skall uppstå, till vilken typ av information som bör finnas med. Den ska ligga uppe från det att vi skickar ut inbjudningarna och jag tänkte börja redan nu så man slipper greja med det i sista minuten. Bloggen är nu pimpad av vår AD med snygg header och jag hoppas att alla detaljer kring bröllopet skall klarna för gästerna när de kikar in där. Ovan ser ni en inbjudan som jag kan avslöja är samma som vårt i formatet. Även detta par har valt att ha all information kring bröllopet på en hemsida. Otroligt smidigt.

Nu blir det lite mer jobb. Fästmannen ringde igår och har det väldigt bra på nya båten vilket känns otroligt skönt. Hoppas han fortsätter trivas. Han kommer hem nästa vecka, dagen innan vår 2-års dag som jag as we speak håller på att planera in i minsta detalj. Det kommer bli grymt! Berättar mer en annan dag.


Most beautiful

                     
                                                                                                        Foto: Jill Thomas

Bilden ovan är mitt skrivbordsunderlägg på jobbdatorn och den vackraste bröllopsbild jag någonsin sett. Den får mig nästan att längta ihjäl mig efter vår bröllopsdag. Jag har tidigare skrivit om hur vitkigt just bilderna är för mig från bröllopet, kanske det viktigaste om man ser till arrangemang och bortser från att nummer ett är ett "ja" och en dag full av kärlek. Man minns bäst med vackra bilder.

Denna vecka är full med grejer att göra. Jag är äntligen tillbaka på gymmet efter mina två sjukdomsveckor och nu är den diciplin som gäller. Efter nyår blir det ännu hårdare diciplin. Jag siktar på muskelberg till armar på dagen D!

Sköna söndag



                                        



Hittade dessa fantastiskt snygga pars förlovningssession bilder på Nicole och Jordan Gibbons hemsida. De får mig att längta efter sommaren en massa en sådan här svinkall och blåsig decemberkväll som denna. Det har varit mycket bröllopsprat den här helgen med vänner som frågar hur planeringen går och det är alltid roligt att prata bröllop. Enda problemet är väl att man glömmer vad man berättat för vem och risken att man upprepar sig eller missar att berätta kanske är stor, men. Det är kul i vart fall. I morgon åker fästmannen bort, bara ett kort tag denna gången men efter nyår börjar han nya jobbet och blir borta längre perioder, fast som ändå är helt okej tidsperspektiv i jämförelser med tidigare trippar månadsvis. Vi har idag kollat lite på vilka som ska sitta på honörsbordet till bröllopet och jag har fått gett mig vad det gäller traditionellt med vem som sitter var. Jag fick igenom en person som jag fick bytt ut och nu sitter istället en person där som normalt inte ska sitta där men som jag vill ha där(yes). Så jag kan ta resten med vem som sitter till höger och vänster och så vidare. Men visst är det lustigt att någon en gång bestämt hur det ska vara så köper alla bara det? Etikettsregler är skittråkiga och lämnar ingenting åt kreativiteten.

Just don't fall recklessly, headlessly in love with me

Det är lördag och vi ska snart in till stan för att besöka lite designjulmarknader på bland annat Röhsska och HDK. Sedan är det kalasfirande för en vän som fyller år och imorgon fyller bästisen år! Hipp hipp hurra för det. Har hunnit vara lite kreativ på bröllopsfronten idag med att rita, klippa och klistra i min inspirationsbok, ska fota den och visa er någon dag. Igår var syster yster här med och jag fick en fin fin orkidee till min lilla samling. Jättefin. Nu blir det lördagsmys på stan. Yey.

Hej mitt vinterland.


Hallelujah moment. For sure.

Jag hittade bilder från Kate och och Nicks bröllop, over there. Nick är för övrigt basist i bandet Detah Cab for Cutie. Gåshud. Well done Sarah Rhoads. Well done. Helt makalöst vackert. Titta och njut. Till fullo.




























Magasin.

                          

Idag hittade jag den här på Presstop och imorgon landar nya numret av Lula i hyllorna(!). Ibland ler livet åt en lite extra åt en. Brukar inte tycka bröllopsmagasin är något att ha då de ser likadana ut och visar upp samma tråkiga bröllopstips om paljettklänningar och såpbubblelflaskor i hjärtan. Blä. Men detta nummer hade fotospecial och 60-tals tema så det verkar mycket lovande. Idag har vi haft tisdagsdate med mat och bio. Vi passar på för snart åker han igen. Nu ska jag gotta ner mig i soffan och läsa om bröllopsångest. Mumma.


Det blev grymt!

I fredags gjorde vi som sagt var våra inbjudningskort relativt klara och vi är skitnöjda med designen. Vi hämtade en del grejer från den här sköna sajten som har hur mycket snyggt som helst för en vintagetok. Vår kära AD skall nu bara finslipa textdesignen sedan är de klara för att gå i tryck i januari och sedan skickas ut i februari. Efter våra gäster fått sina inbjudningar så skall jag lägga upp dem här på bloggen så ni kan få se hur de ser ut. Vintage goes clean. Det enda som det blev heta diskussioner om är det här med klädkod där vi är lite oense. Jag tycker gott att man kan låta folk ha på sig precis vad de vill själva, klänningar, skjortor, byxor och kjolar som man själv känner sig fin i. Fästmannen är mer etikettsstyrd och vill ha sedvanlig klädkod då han menar att folk blir förvirrade och inte vet vad de ska ha på sig om ingen talar om det för dem. Just nu står det kalasfint men vi får väl se hur slutresultatet blir, jag gissar att diskussionen inte är slut ännu.

I övrigt har det varit en bra helg. 30-års festligheter som var oerhört roliga och 30-åringen själv var nöjd vilket är viktigast. Söndags var en segdag med oerhört vackra vita träd i hela satn och det blev en promenad i den stora vita slottskogen. Igår hade vi julmys hemma med lite vänner, glögg, pepparkakor, persimonfrukt, skumtomtar och julskorpor och jag längtar jättemycket till jul. Hemma i vår juloas kunde det lika gärna varit julafton, julpimpat till toppen. I like.

                                                


Inbjudningskort och hemsida á la JP

                          

Idag är det fredag och min förkylning vägrar släppa men jag är ljusår bättre än igår. Jag sitter och kikar på min fina stjärna i fönstret och dricker välling. Sånt som alla vuxna människor gör en fredagsmorgon...

Idag blir det jobb och senare i eftermiddag kommer vår tålmodige AD som ska hjälpa oss göra våra inbjudningskort, placeringskort och hemsida inför bröllopet. Han är en klippa som klarar av mina tvära vändningar i vad det gäller utformning och design. Nu ska vi göra om, göra rätt som det heter och sedan får det vara bra för korten ska gå i tryck i januari för att sedan skickas ut i februari. Anledningen till att vi kommer vara ute i sjuk god tid är för att vi har bröllopet på annan ort, folk måste hinna bestämma sig för om de ska bo över och för att få bättre priser så behöver vi kunna boka in tidigt. Vår eminente AD är billig i drift också, en middag, vin och ostar och en säng att slagga över på. Jag älskar att ha vänner.


A piece of hair

Jag ligger fortfarande hemma nedbäddad med snorig näsa. Jag har fuskat och ikväll varit iväg på julbord med ett av mina jobb fast jag varit sjuk, fy på mig. Men nu straffar det sig med frossa och en näsa som rinner mer och lungor som låter som jag är storrökare. Attans.

Jag har tänkt en del på att ha någon utsmyckning i håret till bröllopet. Förr har jag mest varit inne på att ha något mer flor, sedan hittade jag de mest fantastiska blomdekorationerna eller andra snören att ha i håret och jag älskar det. Lite osäker på om jag kommer ha det, beror på "hur mycket" klänningen blir. Men jag lämnar er med lite bilder på vad jag menar.



        


                                         





                                                     


Host och fräs

                         

Vi ligger hemma och är sjuka. Vi hostar ikapp och tävlar om vem som mest låter som en elefant när man snyter sig. Jag har ett försprång med fästmannen är inte långt efter. Det är 30-års fest i helgen så v kurerar oss bäst vi kan med pussar, kanjang och echinagard. Det förtnämnda mer angenämt en resterande kurer. Blä för att vara sjuk.


RSS 2.0