Låt IKEA göra jobbet.

Jag hade dött och hoppat över att komma till himlen för att ha råd med denna dukningen till vårt bröllop. Det är mycket fin som kostar men man kan drömma och inspireras och jag blandar lite av det mesta men hur snyggt är inte detta? Blomsterarrangemangen är helt fantastiska. Tyvärr är det just blommor som är en av de dyraste posterna vid själva dukningen. Men för den som har råd så kör på eller låt dig inspireras och färg och form.

                     

                     

Att mixa ihop ovanstående med detta nedan är helt perfekt snyggisch. Och ljusstakarna igen på det!

                     

                        


Ge mig vår, blommor och värme!

                 
                                                                                  
Jag behöver andas. Jag behöver få dra in ljummen vårluft i lungorna och hålla inne andetaget en liten stund längre för att tina upp det där inne efter en lång och kall vinter. Jag behöver få se färgklickar i rabatterna, gå långa promenader i skogen och framförallt höra fåglarna kvittra. Inga måsar. Fåglar.

Under tiden använder jag substitut som värmen från fläkten i torkrummet, löpbandet på gymmet, blommor från blomsterhandlaren som jag tar hem till en vas och min alldeles perfekta app Relax Medlodies Premium som bjuder på fångelsång och porlade bäckar.


Ps: Bilden är lånad från Once Wed:Ds


Vi är med bil!

En småsak för många men en stor grej för oss, vi är med bil! Vår lilla fina miljöpärla står nedanför lägenheten och vi kikar till henne titt som tätt. Vi är överlyckliga! Äntligen lördagsutflykter, äntligen möjlighet att ta sig till motionscentrat ute i skogen, äntligen kunna åka till mamma utan att jobba sig med långa bussfärder. Superdupernöjda.

Jag har i veckan bråkat med posten som inte riktigt hållt vad de lovat. Det har visat sig att våra inbjudningar kommit på villovägar och alla gäster har antingen fått sin inbjudan väldigt sent eller inte alls. Himla tråkigt. En del fick den som planerat på alla hjärtansdag men långtifårn alla och en del har som sagt vad inte fått den alls. Så jag är inte glad på postverket minsann. Aldrig mer snigelpost, nu blir det email! Hoppas ni som är på väg att skicka iväg era inte råkar ut för samma sak. Nu måste vi trycka upp fler igen och köpa in fler av de kuverten vi hittade på pappershandeln inne istan. Suck. Lite trist.

               

Mr postman är mindre populär hemma hos oss. Men idag kan inte glädjen förtas, vi har en bil. Jippiejihoo!


Ett, två, tre

Ikväll har vi provdansat här hemma och för att vara nybörjare på det här så klarar vi oss ganska bra. Men det kräver nog ett par danssteg (och lite mer yta) innan det verkligen sitter. Jag ska inte avslöja vad för typ av dans eller vilken låt men kan varmt rekomendera er att rota bland gamla skivarkiv, kanske föräldrarnas gamla vinyler för att hitta just er pärla. Eller lyssna in Let´s Dance orkesterns omgjorda versioner av dansdängor och tryckare i helt ny kostym.

                             

               

               


He´s back.

Äntligen är han hemma igen och jag bara myser. Att någons närvaro kan göra att allt känns så mycket lättare. I tisdags hade vi vårt alla hjärtansdag firande och käkade ute. Det blev en massa prat om bröllop och jag hittade finfina ljusstakar på den restaurang vi var och käkade på som jag hemskans gärna hade velat ha till bordsdekoration. Problemet är bara att de är lite dyra trots IKEAköp om man vill ha den mängd jag vill ha, så tyvärr blir det nog att hoppa över. Men för er som har råd kan jag tipsa om dem, de heter Blomster, ljusstrakar för stora värmeljus i glas. Skitfina när man klumpar ihop dem 6 st eller fler. De kostar 159:- för ett 3-pack.

                          
 
Igår fyllde vi även i våra vigseltexter så att det skall stämma med namn och ordning samt vilken typ av löften vi ville ha. Sedan skickade vi vidare detta till vår förrättare som gärna ville ha in dem. Det känns toppen men lite svårt att bestämma vilken ordning som musiken skall komma i. Kan hända att det ändras efterhand.

Det har verkligen varit en bröllopsvecka utan dess like. Vi har också kollat upp tårta och skall vid något tillfälle under mars provsmaka för att bestämma oss för om vi ska köpa vår tårta därifrån eller ej. Dekorera dem kommer vi att att göra själva och i förrgår hittade jag den ultimata tårtdekorationen var var så himla fin. Det kommer bli grymt. Eftersom många av kompisarna tillika gäster läser denna bloggen så vill jag inte dela med mig av för mycket info, det blir liksom ingen riktig överraskning då, men jag lovar att ni ska få ta del av precis allt efter bröllopet. Tills dess får ni hålla till tåls med lite hintar, andra tips och trix. Eftersom jag fortfarande inte lyckats fotograferat av någon inbjudan så visar jag här lite andra grafiskt tryckta inbjudningar (eller save the date kort) lånade från once wed.

                         

                         


14 februari flyttas

                                       

Imorgon är dte som säkerligen ingen missat, alla hjärtans dag. Valentines day. 14 februari. En dag då alla förväntas ha någon att krypa upp i soffan med, gå ut och käka med, pussas med och bytas gåvor med. Men långtifrån alla har det ju faktiskt så. Var trejde svensk bor faktiskt i ett ensamhushåll (!). En del har sina karlar på havet dagar som denna. Precis som jag. En karl på havet. Vu har därför i år valt att flytta på 14 februari till den 15:de då baby kommer hem igen. Då kan jag också får göra allt det där många andra får göra imorgon. Uppvakta och uppvaktas. Äta på restaurang, gå på bio och pussas i mörkret bara för att man inte kan hålla sig i dryga 2 timmar utan närhet. För på tisdag, då kommer baby hem.

Äntligen!


Fredag, grymmedag!

Nu kan jag äntligen berätta vad vi hållt på med denna vecka, bröllopsmässigt. I onsdags skickade vi iväg våra inbjudningar! Idag bör de allra flesta (förutom våra utlandsboende gäster) ha fått sin inbjudan. Jag skulle bjudit er på en bild av inbjudan men såklart glömde vi be om att få ett exemplar upptryckt till oss själva. På söndag ska jag till mor min och då jag kan ta en bild på hennes.

Idag kunde jag också se att trafiken till vår sida ökat kraftigt så jag antar att de flesta kikat in där. Det är något jag verkligen rekomenderar alla att ha. Vi har en vanlig bloggadress, helt gratis, smidigt och enkelt. Det enda som är omgjort är headern, precis som min är omgjord på denna bloggen (också av vår fantastiske AD) . Man slipper massa tråkig text på inbjudan och kan koncentrera sig mer på layout, att det ska se snyggt ut helt enkelt. Ni får hålla till tåls et par dagar till med att få ta del av våra inbjudningar men det ska väl funka, det som väntar på något gott? ;)

Idag är det snabbröj som gäller här hemma. Sedan kommer finaste syskonbarne och gör pizza med mig och deras föräldrar. Jag antar att det blir TV-kväll för imorgon är det Universeum som ska få sig ett besök. Men innan det blir det gymmet och efter ett besök i regnskogen och bland hajar är det jobb som gäller ett par timmar.

Ha en riktigt fin fredagskväll alla!


Jag behöver något vackert

Idag äntligen blev det gjort. Vad? Du får vänta till fredag innan jag kan berätta. Men det rör naturligtvis bröllopet och en milstolpe i planeringen.... 

Idag är en pissdag. Haft en jättejobbig dag på jobbet och jag vill bara gråta. Men så är det kanske när man jobbar med människor som mår dåligt. Jag blev därför glad av att hitta detta i mitt askmoln som cirkulerar runt mig just nu. Så vackert. Ivy & Aster


                   

Byta identitet?

                                        E      F      T      E     R     N     A     M      N

Det jag grubblar mest på just nu är det här med efternamn. Jag är oerhört kluven. Om att byta alltås, när vi gifter oss. Själv har jag ett ganska så speciellt efternman, jag har i princip alltid under hela min uppväxt blivit kallad för detta namnet. Stundtals har det varit som om mitt förnamn inte existerat. Och som jag hatat det under min tonårstid. Kunde inte bara jag få heta något som alla kunde stava till? Men så har det vuxit i mina ögon, jag är stolt över mitt efternamn och jag ÄR på sätt och vis mitt efternamn. Jag har också delvis byggt upp ett varumärke kring mitt efternamn jobbmässigt. Så hur ska man eventuellt kunna byta? Min fästman har också en ovanligt och fint efternamn som det inte är något fel på, men det är liksom inte jag. Och jag vet att det absolut inte behöver vara så att man byter namn, utan att vi båda behåller våra egna. Men när det kommer annat in i bilden, som barn, så vill jag gärna att vi ska heta samma. Därav dilemmat. Just nu är jag inne på att byta efternamn först när vi får barn istället.

Är det fler som har/haft samma problem? Måste snart bestämma mig känner jag, papper ska skickas in och jag vill att det ska kännas rätt och inte förhastat...

I-landsproblem. Jag nästan skäms.


Wake up sleepy head

Idag är dagen då jag fick mitt första chefsjobb. Check! Jag är numer verksamhetschef och jävligt stolt över mig själv. Samtidigt grymt nöjd över att ha tre jobb som jag trivs med. Få förunnat. Jag firade det med att köra slut totalt på mig själv i ett Body Pump pass. Det kallar jag att fira. Var är tårtan?

Idag är också dagen då min fina brorsdotter fyller 8 år och är stora tjejen. Jag pratade med henne i telefon tidigare idag och frågade vad hon önskade sig. Byxor, sa hon, kort och gott. Så byxor, det får det bli.
Nyss var hon såhär liten och nu så stor så stor....


              


Att angöra en söndag

Snart är denna söndagen över och den skall avslutas med städning och matlagning. Bröllopsmässan på Eriksberg har fått sig ett besök, träffade lite kunder och kikade runt på utbudet som tyvärr inte var så mycket att hänga i julgranen förutom en klänningsdesigner som jag tyckte sjukt mycket om. Klänningar i vintagestil, skitfina. Kolla in www.zetterbergcolection.se . En del av de nya klänningarna finns inte med på sidan men deras klänningar stack verkligen ut från de andra tråkiga som fanns att beskåda. I övrigt så tycker jag inte att det var så mycket att ha, de borde verkligen göras om hela bröllopsmässkonceptet, det finns ingen riktigt bra bröllopsmässa i Göteborgsområdet i varje fall. Saknar bredare utbud, provsminkningar, uppsättningar, kreativitet och kvalitet.

Nu ska jag ta mig an vårt smutsiga golv med nyinhandlade moppen. Sedan blir det tacogratäng och bubbelvatten i soffan framför solsidan. Det mina vänner, är att angöra en söndag.

             


Bröllopsmardrömmar


                    

Inatt hade jag en igen. Bröllopsmardröm. Denna gången befann jag mig helt plötsligt på min egen bröllopsfest, klockan är strax efter 11 och dansen ska strax dra igång. Jag famlar med att få igång min spotifylista men det går liksom inte. Fästmannen står bakom och hejar på och plötsligt känner jag att jag inte minns någonting. Jag minns inte vår vigsel, jag minns inte middagen eller några som helst förberedelser. Jag säger förtvivlat till fästmannen att jag inte minns någonting av kvällen och han säger lugnande att det gör inget baby, vi har både film och bilder. Men jag är ändå jätteledsen för att jag inte har några egna minnen av vad som hänt. Jag ska aldrig mer läsa bröllopstidningar innan jag somnar. Igår var sista gången.

Jag kom precis hem från filmfestivalens vimmel och har sett den svenska filmen "Jag saknar dig". Fin film med uselt skådespeleri dessvärre, men men en kärlek till fjortonåringen och dess problem. Men jag ville verkligen vara 14 år igen. Jag brukar allt som oftast se tillbaka på min tonårstid som ett ångestfyllthål med viljor som inte följs och åsikter som skriks för högt. Men jag hade glömt allt det där tonårsromantiska. Om att bli kär var och varannan dag, vara på FF fest, första fyllan, stå på en konsert och vara säker på att sångaren i bandet sjunger till just mig eller att inte kunna gå till skolan utan smink. Tonårsosäkerhet i fin förpackning. Men i ärlighetens namn så slår soon to be 30 den åldern med hästlängder.

Imorgon blir det myshäng med lillasyster tillika tärna och en trip för att hälsa på tärna nr 2 också tillika lillasyster och på söndagen blir det bröllopsmässa. Jag gissar på att jag kommer bli besviken men ska gå ändå, inte bara för nöjesskull utan också i jobbsyfte så det blir till att förena nytta med nöje.

Ha en fin helg alla!


Bje-ut-i-ful

                     

Bilderna är hämtade från bloggen Oncewed. Allt är vackert. Särskilt de svartvita analoga bilderna i sammanhanget. Kunde inte vara mer Bje-ut-i-ful. Nu ska jag stressa vidare med denna dag. Imorgon väntar något riktigt roligt i bröllopsväg. Berättar mer sedan.


Blandband för ledsna hjärtan


1. Steget- Baby, baby, baby
2. Ida Redig- Always on the run
3. Håkan Hellström- Jag vet vilken dy hon varit i
4. Belle and Sebastian- Sleep the clock around
5. Kristian Anttila- Amanda
6. Kent- Cowboys
7. Laleh- Hide away
8. Band of Horses- The funeral
9. Titiyo&Moto boy- If only your bed could cry
10. Jonathan Johansson- Aldrig ensam
11. Ane Brun- True colors



En sagovärld

Hela morgonen kämpade jag för att hålla tårarna och snoret borta, för hans skull. Han blir så ledsen när jag gråter och så slutar det med att vi ligger där och snörvlar ikapp och klappar på varandras ansikten. Det gick ganska bra, så länge jag tänkte på annat. Men så stängdes lägenhetsdörren. Bom. Och tårarna som jag kämpat så tappert med att hålla borta började bara rulla nedför kinden. Aj. Måste det alltid göra lika ont? Jag önskar att han aldrig mer behövde åka bort så länge.

I min grå vardag lämnar jag er med något vackert. Brudar från sagorna. Ända sedan jag var liten har min familj retat mig och kallat mig för prinsessan på äretn. Detta för att de tycker jag är extremt ömtålig. Vilket jag kanske också är. När jag tog min universitetsexamen fick jag en berlock av min familj och på baksidan står det "prinsessan på ärten". Jag har den alltid på mig. Vilken sagobrud är du?



                          

                         

                          

                         

                         


RSS 2.0