Den är klar.

Nu är den äntligen klar. Efter många huvudbryn, testande, omgörningar hit och dit så är den äntligen klar. Klänningen alltså. Jihoo. Så jäkla skönt. Min mamma är den bästa mamman i hela världen!

Veckan kommer bli hektisk, minst sagt. Jag är glad att jag har tagit ledigt hela veckan. Imorgon ska jag reka fotolocation på förmiddagen efter morgonträningen. Sedan blir det till att inhandla en del småprylar. Lösögonfransar, highlighter och ris. Det är bara en början på allt som skall göras denna veckan. Det ska bli skönt när planerandet är över men jag kommer säkert sakna spänningen och allt mys som är runtomkring. Det ska bli helt fantastiskt att se alla våra fina gäster stå där uppklädda och uppradade. Jag rapporterar mer senare i veckan. Promise.

Förresten. Fästmannen min har innan bröllopet lyckats bli för liten för sin smoking. Vi vill nu därför sälja en helt ny oanvänd smoking i strl 52 av märket Lanvin for H&M som sålde slut superfort när den lanserades i butikerna. Nypris 2000:- och säljes nu för 1500:-. Finns att prova i Göteborg.



                


Kampen om tiden... och vädret.

Just nu känns varje dag som en kamp mot tiden. Så mycket som skall göras och så lite tid att göra det på. Men vi kör på i 300 km/h och hoppas på det bästa. Vi glömde säkerhetsbältena. Igår visade fästmannen mig väderprognoserna för 4 juni och jag blev allt annat än glad. Jag försöker förtränga men det är svårt. Tog en extra timme att somna igår.

I övrigt ligger vi nog i fas. Vi var och skulle hämtat ut ringarna idag men de behövde göras lite ändringar så de fick bli kvar. Vi spontanköpte en kostym till Marcus som han ska ha på bröllopet. Han gick från smoking till Kostym men han kommer bli skitsnygg. Som alltid! Vi har fått lite trycksaker som skall styras upp också. Bröllopstårtor äntligen beställda! Det enda som gäckar mig lite är fotolocation till porträtten. Måste hitta något bra. Ska ge mig ut på jakt i helgen. Men nu är det nära. Jag är glad att jag tog ledigt nästa vecka från jobbet. Innan tänkte jag vad tusan jag skulle sysselsätta mig med en hel vecka. Men nu vet jag.

Titta in detta mysiga bröllop. Vem skulle inte vilja vara gäst på ett sådant vackert spektakel?(bilder från once wed)

          

          

           

          
 
         



Försummad

                    
Förlåt. Jag har inte glömt bara gömt. Det är så ototligt mycket nu så dagarna går bara i ett. Idag kommer äntligen fästisen hem så jag får lite avlastning. i Helgen sa min kropp nej. Nej till mer träning och nej till provdockelivet. Den fick feber, vips, bara sådär. Den försvann lika fort på söndagen igen. 24 timmars sjukan. Nu uppenbarar sig lite halsont också så jag avvaktar någon dag till med träning men det känns asajobbigt att inte kunna få träna. Ångest.

Jag är med skor! Fina fina purpurlila skor är det. Ska visa när jag kommer hem och får en bild på dem. Fyndade dem på loppis och är otroligt nöjd med resultatet! Superglad.

Det har hänt mycket roligt. Det blir från och med mer struktur och enighet på jobbfronten då jag sagt upp mig från det ena för att få heltid på det andra. Så nu äntligen har jag bara ett ställe (plus bonusjobb) att gå till varje vecka. Grymt.

Jag skriver mer ikväll. Lovar. 11 dagar kvar. And counting!




Med snigelfart tack.

                    

Ibland vill man bara att vissa dagar inte ska ta slut. Gissningsvis sitt första lisebergsbesök som barn. När man fick sova i mammas och pappas säng. Den där varma sommarkvällen när man fick vara ute lite extra länge med kompisarna, för det var ju ändå lov. Eller som första gången man fick tillbringa hela natten på ett dansgolv på ett ställe man egentligen var för ung för. Eller gången när man fick hålla någons hand för första gången.

Vissa dagar är bara sådana. Man vill aldrig att de ska ta slut. Man är bara i ett konstant lyckorus HELA tiden. Som jag skrivit tidigare, dagen för min möhippa. Jag vet att en till "sådan" dag också snart kommer, vår bröllopsdag. Jag skulle önska att jag hade en pausknapp att trycka på för att stanna i den studen en liten liten stund till. När jag får se en färdig mig i spegeln för första gången. Paus. När jag får träffa Fästmannen för första gången den dagen. Paus. När vi ser alla våra gäster vid vigseln. Paus. När Lisa sjunger på vigseln. Paus.När vi får kyssa varandra efter att ha sagt ja. Paus. När vi sitter ner till middagen och får se och höra till allt som de fina vännerna och familjen planerat för just oss. Paus. När festen drar igång och det blir dans natten lång. Paus.

Paus.



Baby guess we both know, i follow you wherever you go.

                



Det är som i filmen du aldrig såg eller som i texten du aldrig lyssnar på. Det är som fågelsången du tycker stör när vi tar en promenad i skogen för att du gillar när det är tyst och lugnt för att du en gång för länge sedan fick nog av skrik och bråk. Det är som att smeka din kropp för första gången och få gåshud av att känna din andedräkt.

Jag hade saknat dig och jag tror du hade längtat efter mig precis lika mycket, för efter den dagen kan vi liksom inte få nog av varandra. Jag kan inte få nog av din förmåga att få mig att skratta när jag är rasande arg eller ledsen. Jag kan inte få nog av dina stora kramar och värmen från din kropp när jag fryser.

Du får mig att bli en bättre person. Att få mig att inse att jag gör fel och får mig att be om förlåtelse. Jag älskar dig för det. För att jag kan få vara svag och inte behöva vara bäst. Att jag känner mig trygg nog att ge upp ibland och luta mig mot din axel. Det är oslagbart. Du är oslagbar.

Baby, aj lav jo.


                  


Röda skor och regn på det.

           

           

Härliga bilder denna regniga, tråkiga morgon i Göteborg. Bilderna är från Once Wed. Igår hittade jag ett par potentiella bröllopsskor på tradera. Om 7 timmar vet jag om de blir mina. Det enda jag är osäker på är storleken för de är egentligen en storlek för små men ibland går det bra när det är lite klack på. De är röda vintageskor i skinn och jag hoppas så mycket att de är fina och passar. Har sökt överallt på nätet heppo.se, brandos.se, nelly.com osv... Ingen lycka! Vart kan man mer hitta skor utan tokhöga klackar? Tipsa mig gärna.


Lovebirds



        

          
          

          

          

          

Bilderna är hämtade från Project Wedding.


Hårresande bra.

Det är måndag och jag är måndagstrött. Helgen gick på tok för fort. Har stressat runt hela dagen för att hinna till bästa frisören för en sista vepa av slingor i håret innan dagen D. Vi har ändrat lite uppsättningstänk också det komer bli kanon. Exakt vad är inte bestämt ännu. Det ligger lite på planeringsstadiet men det kommer bli super. I helgen har vi sytt, sytt och sytt. Nästa helg på lördag ska den vara klar. Helt klar. Tänka sig. Det jobbiga med att sy och designa sin egen klänning är att man hinner ändra sig 100 gånger, för det är ju fint och det men det också. Typ så.

Det börjar hopa sig och jag försöker strukturera upp vad vi kan ha kvar att ordna så har gjort en liten lista för egen del. Det mesta är gjort men lite finns kvar. Har jag glömt något tro?

- Spika menyn
- Göra klart all dekoration
- Spellistan till festen
- Leta skor sista minuten
- Dela ut uppgifter till nära och kära under själva dagen
- Beställa tårta
- Beställa bilder till montage

Hmm. Jag har säkert glömt massor. Men det löser sig, säkerligen!




Jag tar helg.

Jag och gymmet är verkligen som familj vid det här laget. Jag spenderar lika mycket vaken tid hemma som i gymmet och jag älskar sakerna som hänt med min kropp. Jag har blivit stark (starkare). Jag har fått bättre kondis, kan numer springa flera kilometer på löpbandet utan att mina ben ger vika eller att lugnorna kolappsar. Tyvärr gäller det senare inte löpning utomhus eftersom jag har astma och svår allergi så efter 200 meter håller jag på att dö. Så jag får snällt anpassa mig efter sjukdom och göra det som många tycker är helt galet, springa på ett löpband, inomhus. Däremot försöker jag varje gång jag ska gå långtdistans, att gå utomhus för jag älskar det verkligen. Fåglar som kvittrar och solen som lyser en i ansiktet. Mmm.

Denna helgen åker baby iväg igen och jag har en späckad helg. Imorgon har jag en grej att ordna med inför bröllopet, sedan åker jag till Borås för dop och för att sova och sedan sy klänning hos mamma på söndagen. Sedan är det måndag igen.

Idag har jag köpt en kompromisspresent till fästisen. Han älskar vita byxor och jag tycker att det är stenfult. Men idag sprang jag på ett par Morris brallor/chinos i off white som faktiskt var riktigt snygga. Så jag slog till. Nu ligger paketet här hemma och väntar på att han ska komma hem. Hoppas jag lärt mig vilken storlek han har. Fick höfta lite. Hoppas ni får en fin helg alla!


               

               



Onsdagsdate

Ikväll ska vi ha date, fästmannen och jag. Han åker igen på lördag och kommer sedan hem veckan innan bröllopet så det gäller att passa på att prata, klämma och mysa med varandra lite. Imorse var jag på gymmet. Helt tyst, lugnt och skönt. Riktigt skönt. Det enda som var jobbigt var att ta sig upp ur sängen strax efter 6. Men snart är träningshysterin över och jag kan få återgå till normala tre pass i veckan.

Jag är fortfarande sliten sedan i lördags, hur är det möjligt? Jag somnade kvart över åtta igår, slocknade helt utan problem. All pollen/astma/allergi bidrar säkert också till den konstanta tröttheten men ändå.

Det är förresten sommar i Göteborg, hoppas ni har det också. 26 grader idag!
Nu ska jag svira om och göra mig fin för snart kommer baby hem. 


            








Alice i sitt underland

I lördags överraskade mina kära vänner mig med årets grymmaste möhippa. Jag var helt upptagen med att lura iväg min blivande i löpspåret för att han där skulle bli kidnappad till sin svensexa. Jag trodde sedan resterande löprunda att alla tjejer skulle dyka upp i skogdungen men så blev det inte. Väl hemma när låset var uppe och dörren gick upp möttes jag av den mest fantastiska syn. Vårt vardagsrum hade förvandlats till ett underland och uppdukat var ett långbord där ett underlandiskt teaparty hölls. Alla var där. Alla karaktärer från min absoluta favoritfilm sedan barnsben. Hattmakaren, katten, drottningen, larven, kortleken, rosen, kungen, musen, kaninen, haren, sotarödlan och ena delen av tweedeldee. Fattades gjorde bara jag, Alice. Jag fick snabbt svida om efter en snabbdusch och sedan hölls ett magiskt fint teaparty med presenter där jag skulle gissa vem som gett mig vad och jag fick poäng (och massa minuspoäng) för var sak jag gissade rätt. Jag fick även en bok där jag skulle samla äktenskapligaråd från folk vi mötte ute senare.

Efter kalaset begav vi oss mot nästa äventyr. På vägen samlade jag på mig en massa råd och efter det hamnade vi på en gård där larven rökte vattenpipa och där jag fick svara på frågor WHO ARE YOU? Jag fick äta svampar och dricka flaskor med etiketter där det stod drink me eller eat me.

Efter ett tag gick vi vidare till vår stora slottskog där en krokettmatch mellan mig och drottningen skulle utspelas. Det fuskades härligt från drottningens håll och hon fick oerhört mycket hjälp av sina undersåtar. Trots detta vann jag! Go Alice. Sedan fick jag argumentera för olika politiska åsikter och medverka i en rättegång som hölls mot mig. Vi åt lunch och sedan bar det iväg igen. På vägen mot nästa mål hittade de ett gäng med killar som tränade MMA. Jag fick naturligtvis gå tre ronder mot en av dem. Aj.

Sedan bar det av mot SPA där vi hängde ett par timmar innan det blev middag och festande i en lokal som låg nära SPA:at. Vilken dag. Vilken kväll. Jag har de mest kreativa och underbara vännerna. Tusen, tusen tack för en helt underlig, underbar dag i underlandet.

Tyvärr delar damerna inte med sig så mycket av bilderna fårn denna dag ännu men har lyckas snika åt mig dessa som ger en försmak. Mer får komma vid ett senare tillfälle.

               

               

               


Hippad

Igår var en helt fantastisk dag på alla sätt och vis. Mina fina vänner hade ordnat den bästaste möhippan man kan tänka sig. Idag är jag trött men lycklig. Så lycklig. Mer kommer.



                   





Sarah Seven

Denna kvinna är allt annat än obegåvad. Jag önskar nästan att jag hittade henne tidigare för då jäklar hade jag köpt en av hennes underverk. Översta och nedersta helt klara favoriter. Du hittar hennes verk här.

         

         

         

         

1 månad kvar

                

Nu börjar nedräkningen. Igår var det på datumet 1 månad kvar till vår stora dag. Nu börjar det märkas ordentligt. Festprogram/Vigselprogram/Placeringskort ska tryckas. Hotellrumsreservationer bekräftas. Dekorationer göras. Klänningen sys. Musiken finslipas och dansen övas. Det är mycket. Mycket mer än vad man tror. Jag hoppas majmånad ändå blir en bra månad trots mycket stress. Jag hoppas framförallt vänner och omgivning har överseende med att man aldrig har tid att ses. Det är bara en månad kvar. Sedan ändras det igen.

Imorgon är det fredag och jag hopaps att mitt paket jag beställt från Klara Färdiga ska dyka upp. Det innehåller lite dekorationer till bröllopet. Kunde inte låta bli. Nu väntar bara en evig jakt efter polariodfilm till min kamera. Det brukar vara spännande för den tycks alltid vara slut när jag behöver den. Typiskt nog.

Imorgon åker jag till mamma efter jobbet för att sy och lämna det tyg jag köpte. Nu ska det bli grejer av förhoppningsvis. Jag vill bara ha den klar, hängandes på en galge hemma så jag kan få känna, klämma och ta på den tills det är dags att trä den över huvudet. Min tylldröm.

                                                                        PS: Bilden är tagen av Lacie Hansen:DS


Kate

              

Go Kate! Jag gissar att många av er bröllopstokar såg det kungliga bröllopet mellan prins William och Kate Middleton? Tyvärr jobbade jag så jag spanade in livesändningarna emellanåt. Jag såg tillräckligt mycket för att förstå att Kate är en kvinna av smak och rang. Klänningen var urläcker! Spets is the shit. Min klänning är nog inte i närheten lik men oj va fin den var. Pluspäng för monarkin!

Igår köpte jag ytterliggare tyg till klänningen och hoppas det ska räcka nu. Gårda Textil i Göteborg kommer må bra av konkurransen när Stoff och Stil öppnar i Göteborg i juni. Mer ohumana priser på tyger får man leta efter. Att de inte skäms för att ta de priser de gör. Go Stoff och Stil säger jag. På fredag tar jag halvdag och åker till mamma för att sy lite på klänningen.

Imorgon. Imorgon är det 1 månad kvar till dess att vi säger ja (!)



Lillasyster och jag

Idag fyller lillasyster år. Världens bästa lillasyster. Hipp, hipp hurra! Vi firade med kalas i dagarna två i helgen. Grattis fina du.

I fredags var vi hela vägen uppp till Käringön för att träffa vår vigselförrättare. Det var ett bra möte så det här ska nog bli bra. Mindre bra var att vi i lördags var och provade våra ringar som var klara. Fästmannens ring var jättefin, medans min var mindre bra. De ska göra en del justeringar så ska vi återkomma efter det. Jag håller tummarna för att det blir bra. Vi har även stött på patrull med klänningen. Det löser sig säkert men det känns lite jobbigt med tanke på att det på onsdag bara är fyra veckor kvar. Bröllopsnerver.

Det är skönt att ha fästmannen hemmaigen. Nu kan vi vara två som tar beslut om saker och ting, det är inte alltid lätt att tänka själv. Igår gjorde vi klart festprogrammet. Check. Mycket skönt.



RSS 2.0