So fun it hurts

Jag skrattade så jag grät, nästan hela filmen. Om du inte sett den, gör det. Verkligen klockren på allt från bästisavundsjuka till missförstånd. Bridesmads. Nu åker jag till landet en stund, till mysfamiljen.



             




Bullmamma

Igår bokade vi vår resa. Vi drar över till USA:s västkust den 26:e augusti och är hemma igen den 12 september. Jag insåg igårkväll att vi kommer flyga hem 11 september. Läbbigt. Men wohoo here we come. Jag längtar massa och planerar för fullt. Jag har shoppat lite nya jobbkläder i veckan men nu dras plånboken ihop för att snåla och spara till resan för det lär vi behöva.

Igår blev det bad och bullbak, nybakta bullar doftar så härligt. Idag blir det städ, träning och förhoppningsvis bio. Imorgon packar jag in i bilen och drar till min fina kompisfamiljs sommarstuga för ett besök. Mys, bad och hallonplockning.



             


Makeup för hemmafixare

Jag lovade er lite detaljer från bröllopet så jag tänkte tipsa om makeup för er som också tänker sminka er själva. Jag valde att göra detta eftersom jag är ganska duktig på det och har aldrig varit riktigt nöjd efter att ha blivit sminkad av makeupartister tidigare. Jag ville känna igen mig själv så valde ganska neutrala färger med markerade ögon i form av lösögonfransar. Jag tror alla klarar av det med lite övning. Jag gjorde en testsminkning ca två veckor innan och visste på så vis hur lång tid jag behövde på mig samt möjlighet att ändra saker man tänkt från början.

Började med en bas av smashbox photo finish som jag la över den vanliga dagcremen. Sedan använder jag i.d foundatoin och bröllopsdagen var inget undantag. Markerar sedan också ögonbrynen med en mörkbrun penna från H&M. På ögonen använde jag en beige/vit ögonskugga från Maxfactor (måla även ögonvrån för att öppna upp ögat lite) och markerade bågen med en brun nyanserad foundation som jag även använder till kinderna. Som eyliner använde jag mig av en brun eyliner från Maxfactor, masterpiece liquid eyliner. Efter det satte jag på lösögonfransar från Depend som jag klippt till för att passa mina ögon. Innan detta böjde jag ögonfransarna med min shiseido böjare. Avslutade sedan med svart mascara från Estée Lauder, sumptuous waterproof (för oss med länga glesa fransar är denna toppen) Över ansiktet pudrade jag sedan i.d mineral veil.

Voilá! Lycka till.



           

           

           



Resebyrån

Vi bestämde oss igår. Vi åker till USA trots allt. Trots dyra flygbiljetter och kommande finanskris. Vi får blunda, hoppa och hoppas på det bästa. Jag ska snart bege mig till resebyrån för att få hjälp med bokning av flyg eftrsom vi ska åka lite specialla rutter och jag hoppas innerligt att de inte hunnit ta slut.

Det är tomt här hemma och jag försöker fylla dagarna men det går sådär när de allra flesta vännerna befinner sig på andra platser än just hemma. Ikväll blir det combatträning igen vilket ska bli skönt. Till hösten ska jag börja på kickboxning är det tänkt och ser fram emot det en massa. Jag hoppas jag inte missar introveckorna när vi är borta i USA bara. Ikväll kommer fler bröllopsdetaljer för er som är nyfikna. Nu blir det resebyrån.

           



Vart jag mig i världen vänder står jag där med tomma händer...

Nu letar jag efter saker att sysselsätta mig med så vad kunde vara mindre sysselsättande än att planera bröllopsresa? Vi hade tänkt oss en roadtrip på västkusten under 2-3 veckor i slutet av augusti. Var inne på resebyrån idag och upptäckte att det kanske inte var så "lätt" som vi tänkt oss. Mycket är redan slutsålt vad det gäller flygbiljetter, återstående är svindyra flygstolar som äter upp hela reskassan. Så vi tänker så det knakar här hemma. Tänk, tänk, tänk. Ska man tänka om, åka någon annanstans? Man vill inte hålla på och snåla när man är på bröllopsresa men det är precis vad vi nog kommer få göra om vi vill åka nu. Hmm. Vi kollade lite löst upp Mexico och Bali också som iofs verkar skitfint men det är svårt att tänka om och svårt med något som går att resa till nu i augusti med tanke på reguljärflyg och väder. Har någon tips så mottages det tacksamt.

Annars har dagen flutit på tack vare vännen S. Vi promenerade och shoppade mest hela dagen. Jag kom hem med två nya bikinis, en "kavaj", en kjol och massa bakprylar så imorgon blir det bullbak minsann. Gick in på underklädesbutiken Victoria i Göteborg efter tips av S om en bikini för oss med tuttar. En som håller på plats trots lek på strand och i vatten och de satt verkligen som ett smäck och riktigt snygg, svart. Jag längtar efter att få bada och ha något som sitter bra. Skara sommarland någon? Den var dyr, men helt klart värt det redan nu tycker jag. Sedan blev det en marinblå bikini också, jättefin den med men mindre praktisk. Mest bara snygg.

           

           


Tips. Lyssna in Den svenska björnstammens "Vart jag mig i världen vänder". Bästa sommarlåten.




Det skär som knivar

Det är tomt här och jag går runt i drivorna av våra rentvättade klädhögar men förmår mig inte att plocka upp en endaste strumpa. Det värker liksom i hela kroppen på något sätt. Det gör ont i tårkanalerna, det är dag 1 och de är redan söndergråtna. Hur ska detta gå? Jag kommer på mig själv vara arg och irriterad på hela min omgivning, vänner som främlingar, fast egentligen vill jag bara gråta och skrika som ett litet barn. Som om de vore deras fel att du är så längt borta. Som att det är deras fel att tårarna och hulkandet blev en del av vardagen då du steg på det där planet och nedräkningen på 28 dagar började. 28. Imorgon bara 27. Andas, andas. Men det gör tillochmed ont att lyfta bröstkorgen upp och ned. Inte som förut. Jag tänker inte tvätta örngottet på din sida av sängen tills dess att du är hemma igen. Jag vägrar. Jag känner mig halv, skinnflådd, liten och tröstlös utan dig vid min sida. . Det skar som knivar i hjärtat att se dig gråta innan du lyfte med planet idag. Det skär som knivar att höra dig tröstlös i telefonen flera hundra mil bort. Men snart, snart är det du och jag igen. Snart baby, snart.



           




Tillbaka

Nu var det längesedan. Jag ber om ursäkt. Det stavas semester och det blev verkligen en riktig sådan helt utan dator, med massa sol, vatten och gottigt. Idag har vi flyttat om i kalendern. Idag är det inte 26:e juli utan 2:a augusti. Varför? Jo för att M har fått jobb och åker imorgon och blir borta en månad. Vi kalasfirade med frukost på egg&milk imorse. Ni får därför ursäkta ett kort inlägg denna dag. Det kommer mera.

            

           

Woho, were going out to sea


Efter ett trevligt bröllop och många trötta timmar senare så packar vi nu för att i regn och blåst ge oss ut på havet i fem dagar. Fem dagar utan blogg tillika. Det får gå, jag står ut om ni gör det, okejisch? Jag lämnar er med en glimt av gårdagen tills vi ses igen.

           

           

           


Me and you, the perfect two.

           

Igår klippte jag av 15 cm av mitt långa hår och fick i lite ny färg inför semestern, vilket var himlans skönt. Jag trodde aldrig det skulle kännas skönt att klippa av mig det lååånga hår jag sparat ut för uppsättningen men det gjorde det faktiskt. Baby fick sig också en omgång med saxen så nu är han proper igen efter veckor till havs. Jag hittade den här fina godisen på Lagerhaus som jag köpte till mannen min medans han satt och blev fin. Söt. Och god.

Nu är det att göra sig redo för dagens bröllop. Mannens vän gifter sig och han ska vara bestman. Vad gör det mig till? Överflödig? Jag har vinkplatsavstånd till honom vid middagen i varje fall, alltid något. Är det någon annan som stör sig på traditionsenlig bordsplacering? Att gifta ALDRIG får ha varandra till bords medans par och förlovade får. Nej, gifta par är ju aldrig otrogna, medans förlovade och sambos måste vara på sin vakt. Det är faktiskt där det kommer ifrån, tanken om att gänga sig och ha sitt på det torra medans andra får akta sig. Hmm. det är kontisgt det där tycker jag. Men jag klarar mig utan. Jag känner dock inte en enda kotte på deta bröllop men vid nu borde jag vara van. Det får gå ändå helt enkelt.

Sedan väntar fem dagar av segling här på västkusten. Någon annan än jag som observerat vädret? Regn. Blåst. Piss. Det verkar bara finnas ett ända ställe som inte lovar regn och det är Käringön. Dit åker vi.



På menyn...

Nu kommer fler detaljer från bröllopet. Nu till maten. Vi valde att servera en grillbuffe´ utomhus, som blev väldigt lyckad. Inte minst för vår grymma kock Gert Ruckman, men också för att den gjorde sig så vacker under sommarhimlen. Vi hade en buffé som passade både köttisar och veggisar. Det var inte bara snyggt, utan mycket gott. 

     
          

          

          

          

          


Det smakar sommar


Är nyss hemkommen från det stora varuhuset på slätta, huset som man egentligen inte vill åka till men ändå inte kan låta bli någon gång om året då man ändå är i närheten. Idag var inget undantag utan smockat med folk som knöddes med kundvagnar för att fynda. Jag har fått hälsenorna påkörda och fingrar klämda. Det är verkligen inte värt det. Fast idag blev det verkligen ett kap. Helt ny servis! Skitfina tallrikar som ska flytta in i vära skåp när jag behagar packa upp dem...

Veckan har flutit på. Jag har varit och hälsat på M som jobbar uppe på västkusten fram till torsdag då vi äntligen ska få vara lediga ihop. Vi åkte båt och det blåste riktigt kallt. I söndags var jag hos mamma och plockade det här och åt med mjölk. Något av det bästa som finns tror jag.


               





The moment i met you


Jag visste att om jag skulle vara tvungen att prata inför alla våra vänner på bröllopet så skulle jag bara börja gråta. Och när jag gråter kommer det inte ut många ord. Jag har så många superlativ jag ville förmedla till M, men hur fick man ner allt det på ett bra sätt. Då föddes ideén till att göra en stopmotion film. Min första. Ett par tusen bilder och många timmar senare såg det ut såhär.


                       



Semester!


Äntligen är det semester. I alla fall för min del. Mannen min jobbar en vecka till och kommer hem på torsdag. Sedan blir det bröllop och efter det segling en vecka. Spännande, vi får se hur det går. Jag ska iofs jobba imorgon men det är annat jobb men en lång dag. Börjar med att köra lillasyster till flygplatsen halv 5 och åker sedan vidare till mamma för att sova två timmar innan jag ska iväg på jobb mellan 9-01. Lååång dag. Idag har jag fått gjort en jäkla massa. Allt förutom att träna. Det får bli söndagsnöjet att ta igen för missade svettdroppar. Efter helgen blir det mer bröllopsdetaljer, lovart!




D e t ä r s å v a r m t

             


Häromdagen åkte jag ner till Varberg för att hälsa på storebror och hans familj med mina fina två syskonbarn Agnes och Axel som slagit läger där. Då fick jag mysa med Axel, världens finaste lille kille. Jag har alltid sagt att jag bara vill få töser när jag får barn (kom igen, moralpanika mig nu) men om jag får en Axel så kanske jag kan tänka mig en pojke. Han är så mysig. Han kryper gärna upp i knäet och vill att man ska läsa bok. Det har han gjort sedan han var pytteliten. Man får gärna läsa 100 böcker som han gladeligen hämtar från sitt bibliotek han här därhemma. Han har också en förmåga att gå och lägga sig lite varstans när han blir trött. När han fyllde 2 år och hade kalas gick han och lade sig i ett hörn i köket och somnade. För roligt för att vilka krypa i säng. När jag var i Varberg lade han sig mitt i vår bollek ner på asfalten och sa att han var trött och skulle nana lite. Gosunge.

Det är för övrigt så svettigt ute så jag nästan dör. Idag är sista jobbdagen sedan är det semester, jippieho. Då kan man slippa kostym och svarta kläder för ett tag.





Tårtpar

Det är sjukt kvavt i min stad just nu. Huvudstaden av tropikerna skulle jag vilja säga. Regnet som föll under tiden jag var på gymmet idag var verkligen välbehövligt för att man skulle kunna fortsätta andas. En dag kvar av jobb innan semester. Mmmm.

Jag vill visa er det fina brudpar som vi hade på tårtan på bröllopet. De är handgjorda av min duktiga syster och  är målade för att se ut som oss så som vi gjorde den dagen, både hår och kläder stämmer precis. Riktigt fint blev det. Kolla själva.

              

             



Vill du också ha ett par målade som er på bröllopstårtan? Kommentera i fältet och skrv er adress så vidareförmedlar jag till konstnären her self.


Uppsättning

Jag har lovat, så här kommer fler bilder på min uppsättning. Vill du ha en likadan? Då får du försöka boka tid på en av stans coolaste salonger, Kolla Kolla på 2:a långgatan i Göteborg. Karolina är frisören bakom volymen och flätan.

           

           

           
 
           
 
           


                                                                                                      Foto: Johanna Torbjörnsson


Brooke + Ryan

Sista veckan innan semester och det börjar lugna ner sig med saker att göra på jobbet. Lugnt. Tyst. Ensamt. Inte många kottar kvar nu. Igår tröttnade jag på det sockerliv jag börjat leva sedan bröllopet och bestämde mig för att shapea upp det igen med mycket träning och mindre socker. Appråpå socker. Hittade det här sockersöta bröllopet mellan Brooke och Ryan. Fotat av Jagger Photagraphy. Ikväll blir det fler detaljbilder fårn bröllopet. Vi börjar med den efterfrågade uppsättningen.

           

           

           

           


Nu ni. Nu kommer det.

Det är lördagsmorgon och mannen har begett sig mot dagens happening, svensexa för kompisen, som han planerat i åtskilliga veckor nu. Jag hoppas solen börjar lysa lite mer på dem. Själv ska jag packa in mig i bilen och bege mig till Varberg för att träffa storebror, svägerska och de finaste ungarna som finns.

Ni har varit mycket tåliga med att vänta på bilder i helhet från bröllopet och nu kommer det äntligen! Det är ett sammansatt bildspel/film för den som vill kika så hittar du den här. Vi är fantastiskt glada över att allt blev så bra denna dag, verkligen allt. Jag kommer lägga ut lite detaljbilder framöver och förklara hur jag gjort/var man kan beställa sakerna som vi pyntade med. Buketten har ni redan fått men det finns mycket, mycket mer. Fotografen heter Johanna Torbjörnsson.




            

            




RSS 2.0