Förlåt!

    

Bloggen har blivit riktigt försummad de sista dagarna. Det har varit mycket minst sagt men idag är jag nyligen hemkommen från ett helgbesök i lilla Ljung. Jag har ätit chokladkaka, varit på inredningsbutik mitt ute i ödemarken, lärt mig säga vem bryr sig till allt, sett mullvadshål och gått på en grymt vacker söndagspromenad. Med nya krafter och frisk luft i lungorna. Det har vait massa bröllopsprat med vännerna, jättekul att få ventilera lite.

Vi fick provtryck på våra inbjudningskort, tryckt på olika papper i veckan. Vi bestämde oss för ett som trycket blev snyggast på. vi kör på orginalidéen, den känns bäst. Sedan dess har vi irrat runt för att hitta ett fint kuvert som passar till och vi tror att vi kan ha hittat ett. Det är aningen för dyrt egentligen så vi får se vad vi beslutar oss för i slutändan. Men snyggt blir det. Tack snälla Johan och Joakim. Förhoppningsvis kommer vi kunna skicka ut de där inbjudningarna väldigt snart. Snart i en brevlåda nära dig. Jaglovar att lägga ut vår design så fort alla gäster fått sitt kort på posten så ni också kan få ta del av den.

Nu blir det söndagsmys framför handbollen i fåtöljen. Snart kommer M hem från tennisen och då ska vi unna oss en middag i ett kök där vi slipper slita själva. Ibland är det extra fint med söndagar. 

                        

Jag fryser, how about you?

Nu är det sådär kallt igen. Så kallt så att man bara vill gå och lägga sig och krypa under täcket och aldrig komma upp. Jag tycker inte det spelar någon roll hur man än gör. Jag tillhör den kategorin människor som konstant fryser om händerna, därav handskar långt in på våren och tidig höst. Tyvärr kan jag inte värma min näsa som också alltid är kall, på lika smidigt sätt. Den brukar få vara sådär kall. Brrr. När ska det bli vår undrar jag? Jag tycker vintern har varit skitfin i år med all snö men nu har det varit vinter väldigt länge.

Ikväll ska vi boxas. Det var längesedan, ett par veckor, som det hände sist så det ska bli kul Vår boxningstränare är dock lite av en natzi och vi är lite rädda att han ska köra stenhårt med oss för att vi inte varit där det sista. Till helgen blir det minihelg med pluggkompisarna. Vi ses med jämna mellanrum och denna gången skall vi till Ljung för att umgås, mysa och ta det lugnt. Tyvärr sammanfaller det med sista helgen som M är hemma. Vi får mysa på söndagen istället.

Igår gjorde jag klart vår bröllopssida, jag saknar bara lite bilder sedan är den helt klart att visas för gäster. Provtrycket av inbjudningarna kom hem idag, jag har dock inte hunnit se dem ännu men jag hoppas det är bra. Återkommer om saken.

Igår kom även ett "save the date" kort för bröllop i sommar, vän till M som gifter sig. Nu börjar det rulla igång. Det blir måååånga bröllop i vår och sommar.




He´s back.

                           

Det har varit tyst om min favoritfotograf länge nu sedan översvämningarna i Australien och juluppehåll. Man han kom tillbaka med buller och bång. Jonas Peterson.

I helgen började bröllopsklänningen ta sin form och nu börjar månader av provande, nypande och nålande innan den sitter som den ska. Jag hoppas den har något fint att sitta på också, jag jobbar på det. Just nu är jag bara irriterad över folk som skall infria nyårsöften på gymmet. Det händer varje år. Samma tid, i januari blir det fullt på gymmet. Samma i maj när folk tror att de ska hinna gå ner de där vinterkilona innan sommaren. Naturligtvis är de grymt duktiga (!) som tränar men jag känner mig lite ego och vill gnälla över att jag själv inte får plats på mina favoritpass.


I keep dancing on my own

P3-guld är över och Robyn är helt sanslöst grym. Helgen har ägnats åt billetande för vår del så nu är jag helt trött på att provköra, prata priser och sparka på däck. Jag har fått en finfin väska av min love och ett par skitsnygga skor av svärisarna i försenade fördelsedagspresenter. Mycket nöjd efter helgens bravader skall nu strax en söndagsmiddag avnjutas som finaste fästmannen står för. Pust. Snart ny vecka, varför är helgen så kort? Jag hittade det här vackra bröllopsparet på green wedding shoes . Fotograf Tyler Branch. Check it out.

                       

                      

                      

                      


Ordningen återställd.

Fästmannen är hemma igen och det är lugnt och skönt i hjärteroten. Dessvärre har jag en massa jobbtankar som snurrar i huvudet just nu men jag försöker att låta bli jobbmailen och att tänka på morgondagen på vardagskvällarna. Imorgon är det jobb för sista gången den här veckan. Det skall hinna avverkas jobbintervjuer, läggas budget och ge tjejgruppen tråkiga besked om fortsättningen. Phu. Tur att kvällen skall avslutas med räkfrossa i soffan. Efter träningen då förstås.

Ikväll har vi suttit och gjort klart vår gästlista. Det känns skönt och jag tror att vi båda är relativt nöjda med hur den ser ut nu. Vi skulle varit iväg till vännen som hjälper mig med mönsterkonstruktionen till bröllopsklänningen idag men vi planerade om till söndag istället. Ska bli spännande att äntligen få se den ta form. Spets och tyllan ska jag kalla henne. För hon är en hon, klänningen.

Apråpå hon. Grace Kelly i sin bröllopsskrud. Vacker. Vackert.

                         


Tävlingen avgjord!

Grattis till följande personer som vann varsitt paket Cliniderm i tävlingen jag genomförde tidigare i bloggen:

Josefin
Jocelyn
Malin
Caroline

Stort Grattis! Alla hade rätt svar och bra motiveringar så i nästa vecka dimper det ned ett paket i brevlådan. Hoppas ni ska tycka om era prover. Jag fick möjlighet att genomföra denna tävling tack vare att jag "buzzar" som Buzzador. Något som jag för övrigt rekomenderar, man får testa nya produkter och sedan betygsätta vad man tycker om dem samt vad ens vänner tyckt!


2 dagar kvar på tävlingen

Nu är det 2 dagar kvar på tävlingen om Clinidermpaketen. Scrolla ner för att se mer info om hur du går tillväga för att deltaga. Jag väljer sedan vinnare med rätt svar och bra motivering!

Idag är en stressdag och argdag. Jag är arg över olika system som stänger ute människor (främst barn och ungdomar ungdomar) och stressad över att jag har så mycket att göra. Jag vet inte hur det här ska sluta. Med att ta en sak i taget kanske? Hoppas ni hade nytta av länktipsen, det verkar så på responsen i alla fall. Jag hoppas ha tid ikväll efter träningen att verkligen bröllopsblogga.

Inspiration

Det är söndag och jag är väldigt trött. Sov ända till 9:45 imorse vilket var urskönt. Var på barrunda igår och drack mineralvatten (ibland utan bubblor) i vår stadsdel för att fira fina brandmanskompisen som fyllde år. Det var himla trevligt. Idag väntar lunch med G och K på mysigaste caféet i hela Göteborg sedan gymmet.

Jag fick frågan om jag inte kunde skriva ut en lista med olika sidor som inspirerar oss i planeringen med vårt bröllop och jag tänker varför inte, here comes. Det är en salig blandning av fotografer, blommor, inredning, tyger, klänningar, trycksaker, bloggar....

http://www.ever-ours.com/
http://stylemepretty.com/
http://erineverafter.blogspot.com/
http://www.idasjostedt.com/
http://jonaspeterson.com/
http://jillthomasphotography.com/blog/
http://www.prettychicblog.dk/
http://www.vintageportalen.se/
http://www.projectwedding.com/
http://gerdemark.se/blog/
http://www.tecpetajaphoto.com/gallery1.php?image=01
http://danagrantphotography.com/
http://ritzybee.typepad.com/my_weblog/
http://boutwellstudio.com/#boutwell-home-4c517a
http://foryouloveme.com/
http://sammyrose.blogg.se/index.html
http://greenweddingshoes.com/
http://www.jaggerphotographyblog.com/
http://www.lucky-luxe.com/HOME.html
http://www.poppiesandposiesevents.com/
http://www.wileyvalentine.com/

Är vi på spåret?

På spåret och dator. Jag har ont i kroppen efter veckans olika löppass. Min kropp är nog lite glad idag då den får vila för första gången på hela veckan. Imorgon blir vi ovänner igen. Min egenköpta födelsedagspresent har redan blivit något av min bästa kompis. Eller i alla fall favoritpryl. Jag har laddat ner olika fotoapps som är helt fantastiska och nu är jag urfattig. Kan lägga upp lite exempel på två ur mina favorit appar vid ett annat tillfälle.

Bröllopsmässigt verkar våra inbjudningar strula lite med upplösning i trycket, jag hoppas det löser sig för jag vill verkligen inte behöva byta. Övrigt så har jag äntligen pulat klart med vår bröllpssida som skall publiceras i samband med inbjudningarna. Jag hoppas jag lyckats få med allt.

Ikväll blir det pubrunda med vatten för att fira vännen som fyller år imorgon. De här fina blommorna kom med bud från M på min födelsedag.

                    


Bra dag=födelsedag

Igår åts det tapas, tårta och sjöngs hejvilt "jamåhonleva". Alla fina kompisarna var här, några saknade. Det största hålet var såklart för att fästmannen inte var hemma. Nu är det bara en vecka kvar, sedan blir det mys igen. Jag lämnar er denna torsdagkväll med handboll på TV:n och denna ljuvliga klänning, hämtad från beyond retros blogg.

                    

Lo Boheme vintage

Hittade detta och måste få dela med mig till er. Lo Boheme gör de mest fantasifulla och vackraste vintage hårsmyckena jag någonsin sett. Vill ha! Sjukt snyggt. Du hittar deras hemsida här och deras shop här . Själv hade jag inte tackat nej till detta hårsmycket...

                         


MANGO Studios

                        

                        

                        

                        

                        

                        
 
                                   

Det Kanadensiska paret Lia och Alex bröllop förevigandes av MANGO Studios och resultatet är slående vackert. Som ni vet är jag en sucker för vackra saker och detta gör mig varm en kall januari morgon. Imorgon är det ingen vanlig dag för då är det min födelsedag, hurra, hurra, hurra.


Everyday is like sunday.

                                  
Hittade denna helt fantastiska bild på nätet. Den är från tidigt 1910-tal. Jag älskar den typen av fotografi, där bilder inte var en så stor del av vardagen, vissa kunde leva ett helt liv utan att någonsin bli förevigade av en kamera. Smått fantastiskt. Idag är det nog en overklighet. Men jag älskar allvaret som finns i dessa gamla bilder. Det gällde att stå tillräckligt stilla för att man skulle fastna på plåten. För några var det den viktigaste dagen i deras liv, man klädde upp sig och satt still tills fotografen tittade upp från sin storformatare. Kanske en finsöndag som denna.

Har tidigt idag avklarat gymmet med löpband och styrketest, frukost och tidningsläsning. Nu väntar matshopping med syster. Everydag is like sunday, dagens låttips. Morrissey.


Jag hoppar & trampar på ditt hjärta

Det är lördag och vädret lockade inte till att stiga upp imorse direkt. Det är grått. Och blött. Jag har kommit över chocken varje morgon jag vaknar och ingen M ligger brevid mig i sängen. Nu är jag själv igen och det känns nästan som om det varit så jämt. Men jag saknar honom så in i norden. Hela veckan har gått i ett och snart är ledigheten slut. Måndag jobbar jag sedan ledig tisdag och onsdag för att sedan börja på allvar torsdag nästa vecka. Jag är blivit arbetsskygg och vill bara vara ledig. Men jag ska erkänna att jag saknar människor en aning.
Jag har gått och blivit fökyld, igen. Dock en lättare variant den här gången, en hanterbar snorig näsa och en liten trötthet som infinner sig. Det är hanterbart helt klart. Imorgon planerar jag att vara tillbaka på gymmet. Jag och träningskompisen har anlitat en PT och imorgon tänkte jag göra vårt första PT test för att kolla av vår styrkenivå.

Gick en osaligt vacker långpromenad i ett soligt Göteborg igår. Hamninloppet var strålande vackert och många människor bara satt ner och njöt av utsikten av isblock, måsar, båtar och kall vind som sveper in över ansiktet. Magsikt fint. Hade en riktigt kreativ dag igår, fick skurat spis och kök, sytt det där draperiet jag tänkt göra flera gånger, städade ut skåp, plockade ur den där påsen som stått sedan utställningen i somras. Duktig helt enkelt.

Idag har jag i det tråkiga vädret, tänkt att få ordning på vår bröllopssida till våra gäster. Allt jag skrev har försvunnit så det är bara att börja om. Det börjar bli dags då den snart skall beskådas av våra gäster. Varför blir saker inte lika roliga när man MÅSTE göra det?

Jag går också runt och funderar på min uppsättning lite. Jag kan inte bestämma mig. Det enda jag vet är att jag vill ha det uppsatt och gärna något som jag själv inte kan göra. Hjälp. Hittade lite inspiration som man kan blanda ihop till någon bra uppsättning kanske, se nedan. Hoppas ni får en fin dag alla.

       

                        



                                           
                                          

 


T Ä V L I N G

Som jag skrev för några dagar sedan så fick jag hem mitt Cliniderm paket med tre olika produkter. Det var rengöringskräm, serum samt dagkräm. Jag har nu under et par dagar haft möjlighet att testa dessa produkter och måste säga ändå att jag faktiskt är imponerad. Själv har jag väldigt känslig hy, allergiker som knappt tål några produkter. Jag var lite osäker i början då de innehöll parfym men det har gått hur bra som helst trots detta. De luktar inte heller parfym utan med krämaktigt. Rengöringskrämen var deras ”ultra soft” och jag tycker den har funkat utmärkt att ta bort makeup med, något som jag upplever att många andra krämer misslyckas med. Så tummen upp! Sedan fick jag ett serum, age delay serum, som skall appliceras under dag och nattkräm. Den har också varit skön, det enda jag tänkt lite på kan vara att den inte går in supersnabbt i huden men det har funkat bra ändå. Till det har jag också testat deras dagkräm Active protection. Jäkligt dryg kräm som också har funkat bra som underlag till make. Just nu är jag övrigt lite narig och torr i huden (som alla andra med typisk skandinavisk hud) och trots detta har de funkat så jag är verkligen nöjd och ska köra slut på mina produkter som jag fått!

Nu får ni bloggläsare möjlighet att tävla om ert eget kit från Cliniderm. Jag har fyra fina små boxar som väntar på att få bli utskickade till lyckliga vinnare runt om i Sverige. I den box ni får finns det ett större utbud av mix i produkterna, se bilder nedan. Allt ni behöver göra är att innan den 20 januari, maila in rätt svar på frågorna (vars svar ni hittar på www.cliniderm.se) samt att här i kommentarsfältet skriva varför just du är i behov av detta kit. Kombination rätt svar och en grym motivering vinner sedan ett eget kit. Glöm inte att skriva med namn och adress i mailet! Lycka till!

1.       Vilka är två av hudens viktigaste fuktbarriärer?

2.       Hur många olika rengöringsprodukter, för kvinnor, har Cliniderm?

3.       Hur många återfuktningsprodukter finns det för män?

 

Glöm inte skriva en bra motivering i kommentarsfältet nedan, som komplement till ditt mail med de rätta svaren! Maila till [email protected] . Vinnarna meddelas på mail och publiceras med namn i bloggen.

                          


Insomnia. Oförmågan att somna.


                                 

Imorse blev det 45 minuters powerwalk innan frukost. Fästmannen sms:ade och väckte mig efter att jag stängt av alarmet. Tack fina. Jag hade nog aldrig kommit upp annars.

Ibland har jag problem med att somna. Det gäller endast när jag sover ensam i min säng. De sista turerna när M varit borta har det ändå gått relativt bra, jag har kunnat somna inom 30 minuter och det är helt klart godkänt. När M är hemma somnar jag på 2 minuter. Men nu har det som jag tidigare haft problem med alltså kommit tillbaka. Insomnia. Oförgåga att kunna somna in trots att jag är dödstrött. Igår låg jag vaken i sängen i 6 timmar och fick mellan varven läsa en stund och ringa mamma för att det var så jäkla tråkigt att bara vrida och vända på mig. Till slut efter halv 2 snåret somnade jag tillslut. Jag var redan halv 7 dödstrött och med skrikande huvudvärk efter en dag med stenhårt träningspass och vankande fram och tillbaka i snön. Men sömnen kom inte trots över hundra gäspningar och en kropp som är så trött så jag inte orkar lyfta en muskel. Jag fick för mig att det var mitt varma täcke och bytte mot en svalare. Hjälpte inte. Jag läste en stund i en tråkig bok. Hjälpte inte. Försökte att sortera bort tankar. Hjälpte inte. Men inatt så ska jag basta efter träningen och dricka varm mjölk och hoppas på att jag får sova. Det är annars det bästa jag vet. Att sova.

För övrigt så saknar M så jag nästan dör.


Det kom ett paket...

Äntligen har mina clinidermprodukter kommit på posten och jag testar dem nu för fullt för att se om de är något att ha eller ej. So far so good. I slutet av veckan kommer jag att, som utlovat, ha en tävling för er bloggläsare där ni får möjlighet att vinna ett eget litet kit där ni kan testa cliniderms produkter själva. Håll utkik!

Det var ett nytt och stenhårt Bodypump pass igår och min kropp är bra mör idag. Snart väntar ett lunchpass med Bodycombat som jag ser fram emot. Hittills går mitt nyårslöfte bra. Eftersom jag inte får äta onyttigheter just nu och tänka på maten jag stoppar i mig så drömmer jag om att jag fuskar, äter godis, bakelser och diverse. Jag blev glad imorse när jag gjorde frukost och insåg att nattens mölande av godsaker bara var en dröm. Phu. Hur har ni bloggläsare det, gissar att en de av er är i giftastagen också, tränar ni, hur går det? Vi får peppa varandra och kanske dela med oss av resultat för att inspirera, är ni sugna? Det är en del trafik här ändå, drygt 75 unika läsare varje dag så någon borde väl ha liknande mål?

Mina mål är att träna minst 3 ggr/vecka(gym), helst 4. Att så fort vädret tillåter börja gå till jobbet, har ca 5 km till jobbet en väg. Jag vill framförallt bli mer fast och stark, men även gå ner kanske 3-4 kg. Så, nu vet ni, det känns skönt att dela med sig så att fler kan hålla kolla på en! Vad har du för mål?

                       


Att porträttera kärlek med värme.

Det här med att porträttera kärlek är inte det lättaste. Som jag tidigare skrivit är det få förunnat att få fram en värme och kärlek som är riktig och inte den retucherade varanten, löpandeband kärlek som många fotografer visar. Jag kom häromdagen på hur bra magkänsla jag har med vår fotograf, har tipsat om henne innan men gör det gärna igen. Johanna Torbjörnsson. Hon har aldrig tidigare fotat bröllop men trots kontrollbehov och oro kring bilder så känns det ändå bra med henne något som lugnar mig oerhört. Det är detta moment jag såhär innan är mest nervös över. Johanna kommer vara med oss hela dagen för att trycka på knappen under massa viktiga moment. Detta känns oerhört bra, jag är glad att vi fick med en heldag i budgeten.

Detta är kärlek i vackert format. Bilderna är hämtade från For You Love Me

                          

                           

                          

                           

Det mesta känns under kontroll just nu. Hittills har vi hunnit med detta:

- Bokat lokal
- Bokat vigselförrättare
- Bokat fotograf
- Gästlista klar
- Ordnat med kläder till bröllopet
- Bestämt toastmaster och toastmadame
- Klara med inbjudningar, skall skickas ut i februari
- Bröllopsblogg (under konstruktion)
- Musik till vigsel och fest
- Börjat samla på oss grejer till dekoration, papper, plåtburkar, glasburkar, spets...

Bör vi oroa oss tro? Kvar nu närmast är att få tryck inbjudningskorten och skicka ut dem till våra gäster. Sedan måste matplanerna börja ta form men det få M ta sig an. Bara det inte blir tortellini. Sedan blir det hindersprövning, bestämma efternamn, möte med lokalägare, möte med fotograf och vigselförrättare. Sedan är vi hemma? Just det klänningen också. Den glömde jag...

Ps: M. Jag saknar dig:Ds


Det nya året. Det bästa året.

                             

                             

M packar sina väskor och jag sitter uppkrupen i soffan och tittar på. Alltid måste han åka. Jag hatar åka. Det är söndag och klockan 17 går bussen mot Malmö för att sedan hoppa på en båt som tar honom vidare ut i Europa och sedan sista biten med bil innan han är framme på båten. Hans båt. Jag är kvar hemma. I det kalla sverige, i ett Göteborg där snön börjat smälta bort och där fågelkvittret vi lyssnar till i badet försvinner med M och hans iPhone. Dumma åka.

2010 som var det bästa år på länge har bytt skrud och nu är det 2011 som jag bara tror blir ännu bättre. Om några dagar fyller jag år och jag funderar som bäst på efter att folk har frågat, vad jag önskar mig? Jag vill komma på bra saker till bröllopet och har en del som kan funka. Vad det gäller bröllopet är jag lycklig. Vi har bytt vigselförrättare till en kapten som känns grym och jag är glad för att slippa höra någon prata om gud. Jihoo!

RSS 2.0