Vi fryser ihjäl, det är så kallt.

                     
                          

Men stackars barn snart blir det varmt? I wish. Just nu fryser vi så in i norden hemma, raggsockar och stickade koftor hjälper knappa men jag hoppas de snart ringer för att komma och fixa. Värmeljusen fryser till och med i vår lägenhet just nu. Vi känner oss lite krassliga här hemma så idag avbokade jag mitt planerade träningspass, det ger mig lite ångest men jag försöker tänka att det inte gör något trots en syndarhelg utan dess like. Det finns dock något som värmer mig som attans så fort jag känner mig nere eller fryser. Det är den här killen. Mitt hjärta smälter, han är så fin.


1:a advent

Hemma igen efter en resa nedåt i landet över helgen med hotellfrukost och jackletande på schemat. För jag fryser, så in i norden. Jag letade också efter en likadan adventsstjärna som jag hade förra året för jag hittar inte min och det skaver för jag älskade min stjärna och ingen är lika fin. Men framförallt, framförallt, tyget till klänningen är äntligen inhandlat! Jag hittade i princip allt jag ville ha och nu gäller det bara att förvadla tyg till klänning. Jösses.

                    


Ida SjöstedtFör dig som inte upptäckt den svenska designern Ida Sjöstedt så är det dags nu. Hon gör det mest sagolika kreationerna, se bara på klänningarna ovan. Inte är det hurlöst dyrt heller att få sin egen klänning uppsydd efter egna mått, ca 8.000 och uppåt för en del av dessa klänningarna. Inte alls dyrt när man jämför med de dyra och smaklösa klänningarna som brukar gå loss på runt 10.000 och hänger i rad i de vanliga bröllopsbutikerna. Kolla in Idas hemsida eller blogg.


De sju haven

                         

På söndag är det första advent och innan man vet ordet om det är det jul. Den 4 december är det exakt 6 månader kvar till vårt bröllop och det känns jättelite, det är vansinnigt kort tid kvar. För bara två månader sedan kändes det som en evighet, nu är det nästan som om man vill dra i handbromsen lite för det är så roligt att drömma, planera och visualisera. Missförstå mig rätt, jag längtar absolut men njuter minst lika mycket av att tillsammans drömma om vår stora dag. Jag är inne i en fotograforgieperiod. Helt besatt av bilder och inspireras mest av fotografer från USA och Australien som i mitt tycke kommit mycket längre vad det gäller utvecklandet av bröllopsfotograferingar. majoriteten av våra svenska bröllopsfotografer är rentutsagt skitdåliga. De tar tråkiga, konstlade romantiska bilder som jag redan nämnt innan. Klart det finns undantag även här, men det är svårt att hitta orginalitet. Jag hoppas vi lyckats med det i val av fotograf.

Idag är det fredag och även i vår lilla familj blir det fredagsmys med svennetacos och Idol. Man får passa på medans han är hemma. Nu kan vi även deklarera och berätta om vad som var så rolig händelse förra helgen och manade till firande. Fästmannen har fått jobb! Ett vik. men ändå ett jobb. Nu styr han kosan i sin uniform och seglar ut på haven. Jag är jätteglad för hans skull. Nästan så glad så att jag glömmer att jag blir ensam hemma. På min födelsedag. Ett stort ogilla, men det hamnar också nästan i skuggan av euforin vi känner. Heja M!


HolgaJill Thomas heter fotografen och bilderna från detta parets bröllop är helt fantastiska. Snyggare par får man leta efter. Du hittar Jill Thomas bilder här . Klicka och njut. Det är så kallt just nu så jag undrar om sommaren hittar tillbaka till nästa år. Jag hoppas verkligen det.


It´s a mans worldIdag köpte vi fästmannens kläder till bröllopet. Helt otippat men han var helnöjd. Det blev dock inte som jag velat med ljusgrå kostym men M gillade den jättemycket och det var viktigast. Han är stilig i allt den mannen så självklart tycker jag han är vansinnigt stilig också i denna utstyrsel, även om det inte blev en ljusgrå kostym. Här har ni lite fina inspirationsbilder om herrmode på bröllop från fotografen Tec Petajas arkiv.

                                        


Tyg, tyg, tyg.

Vi har haft en skön helg och igår blev det ett hårt med skönt träningspass (efter mycket velande om att skita i det så gick jag ändå och det kändes skönt). Det är inte roligt att ge sig ut i kylan när man är trött. Det är mycket mer lockande att stanna kvar inomhus. Idag är det snökaos men jag gillar att det är vitt på vintrarna numera. Det är som när man var liten på nytt igen.

På lördag åker vi till Helsingborg för att hälsa på fästmannens bästa kompis. I samband med detta blir det en tur till stoff och stil i Malmö för att inhandla tyg till bröllopsklänningen. Jag tror att jag kan ha hittat alla de tyger jag vill ha nu och förhoppningsvis har de alla inne i butiken när vi åker långväga för lite tyg. Det blir roadtrip och jag älskar det. Kanske det mysigaste jag vet. M och jag och en bil. Gärna långt. Denna veckan tror jag även att vi ska försöka sätta oss ner och färdigställa gästlistan inför bröllopet så vi vet vad vi har att sikta på med pengar och budget. Sådant som inte känns riktigt kul. Men det är det jag försöker tänka på varje gång jag grinar illa över tre jobb och få lediga helger. Det är viktigt med att försöka fokusera på målet och syftet. Allt känns mycket bättre då.

                           


Idag är en bra dag.

En hel del saker har löst sig det sista. Mina tankar om bröllopsklänning som börjar klarna. Det blir en mixmatch av spets, tyll och chiffong. Presenterade idéen och designen för mamma och systern som ska sy ihop med mig och de tyckte att det lät grymt bra. Inte för mesig men inte för mycket. En sagodröm. En alice i underlandet goes vintage. Fortsättning följer. Idag har vi en bra dag här hemma. Vi har också lyckats få tag på en skrivmaskin, precis en sådan som vi vill ha. Tack L för att du rotade på mormors vind.

Spännande saker har hänt här hemma också. Vi är superglada men berättar me rnär det är säkert. Inga barn! Andra saker som är väldigt bra och roligt. Vi ska ha en firahelg. Vi börjar med det mest oromantiska som finns kanske, Ullred. Men vi får i alla fall göra något ihop.Foto: Austin Gros


Julklappslista, weddingstyle.

                        
                                                                                      Photo: Jagger Photography

Det närmar sig jul med stormsteg trots att man kanske egentligen vill bromsa lite för just nu känns det som om tiden går väldigt fort. Men jag ser ändå fram emot julen, kanske för första gången någonsin. Jag har aldrig tidigare haft julkänlsa och ett sug efter att dekorera med ljus och pynt. Kommer sådant med åldern? Börjar jag bli gammal? Skit samma. Jag längtar ihjäl mig efter att få hänga upp min fina julstjärna i fönstret som jag köpte förra julen och inte kan få nog av. Snart lyser den klart i fönstret här hemma hos vår lilla familj. Det börjar komma frågor om önskemål till julklappar och jag har tänkt och tänkt men kommer inte på saker jag vill ha och det känns svårt att bara krysta fram något för köpandets skull. Detsamma gäller M. Därför kom jag på den grymma idéen att önska oss grejer vi behöver till bröllopet! Toppenbra. M vill ha ett par snygga skor så det kanske få bli det eller en fluga till honom. Jag vill ha en photofinishprimer från smashbox, presentkort på Gårda textil och Åhléns. Vi ska ge oss ut på julönskarjakt så fort M kommer hem igen för att leta upp saker vi kan komma att behöva till dagen D. Nu känns det helt plötsligt roligt att önska sig saker när man vet att det kommer till användning för en väldigt viktigt sak. Nu fattas det bara en sak, att M kommer hem.


Får jag hjälpa till?

                                              

Hemma igen efter en supermysig helg där jag lärde mig att prova att äta nya saker ännu en gång. Mango kyckling denna gången. Ibland är det bra att låta andra bjuda en på saker man själv aldrig skulle våga laga då man läser receptet. Väldans gott. Det hela avrundades med en söndagspromenad med frisk luft så jag känner mig härligt utvilad trots aktiviteter hela helgen.

Jag har ju skrivit innan om hur jag ibland drömmer om vårt bröllop och hur det mesta går fel. Ofta gör jag detta när jag är stressad på jobbet eller liknande. Så jag fasar lite för att ju närmare man kommer den fjärde juni tjugohundraelva, desto högre stressfaktor att allt skall bli klart i tid. En del på jobbet har gift sig nyligen och berättat om hur veckorna innan bröllopet blev till en massplanering för förberedelseorgie för att få allt klart och charmen med att förbereda ett bröllop försvann i all hets. Jag hoppas det inte blir så. Jag kan inte sluta fundera över om de tar hjälp av andra runt omkring? Jag tror att många inte vågar be om hjälp för att det känns dumt att belasta andra med jobb. Men faktum är att jag tror att många hade blivit överlyckliga att kunna få bidra på något sätt till att göra bröllopet lite mer till en helhet. Det blir om inte annat mer personlig touch på det. Själv hade jag hemskt gärna hjälpt till med en kompis eller släktings bröllop om det än gällde att sy eller klistra ihop något, eller snickra eller binda blommor. Men ändå står jag där själv och frågar inte om hjälp. Just nu vet jag inte vad det skulle vara för typ av hjälp men när helheten över hur vi vill att det ska vara, så kanske. Det är i och för sig lättare med människor som själva erbjuder sin hjälp, då vet man att de vill inte för att de inte vågar säga nej. Så vill du hjälpa till, fråga! Vi skulle bli så glada och tacksamma för minsta lilla.

Nu ska pappa firas. Grattis till alla stora och små pappor.


Av den gamla sorten...

                               

En skrivmaskin av modellen äldre, helst i svart, så högt upp på önskelistan i jul. Anledningen är för att jag vill ha den till bröllopet som dekoration. Så egentligen behöver jag inte äga en själv, utan behöver den bara en helg eller så. vet du var man kan få tag på en, eller kan du låna ut? Om någon av vännerna som läser här skulle springa över en på en loppis så är vi synnerligen intresserade av den. Håll ögon och öron öppna.

Imorgon börjar helgen och jag tar också ledigt i och med att klockan slår fem och åker till den Västgötska slätten för att umgås, skratta, gråta, prata, träna, äta och sova i dagarna tre. På söndag är det fars dag, ni glömmer väl inte?


Bröllop på rulle och TV, vilken är din favorit?

Bröllop och kärlek gestaltas på så många olika sätt, i film, tidningar, serier osv. Vi matas med hur det "ska" vara i olika format, en del är bättre än andra. Själv har jag nog sett de flesta bröllopfilmer från 80-talet och framåt (det för att jag ser mycket film). Det finns otaliga kärleksfilmer som inte innehåller något bröllop. Min favoritfilm när det kommer till kärlek är tudelad. Dels är jag kär i filmen En kärlekshistoria av Roy Andersson. Den är så vacker, enkel men ändå oerhört smärtsam. Tonårskärlek gör så ont och känns så mycket. Mitt andra val vad det gäller kärleksfilm är kanske lite otippat då det inte är en kärleksfilm, men det är Requim for a dream. Knarkfilm som skildrar ett ungt pars trevande krälek mitt i ett missbruk. Den är så vacker. Dom behöver varandra så mycket så det värker i hela hjärtat. Så fint.Vad det gäller bröllop på TV så är helt klart bröllopet mellan Peyton och Lucas i serien One Tree Hill, min favorit. Kanske för att jag väntat i flera år framför TV:n att de ska få gifta sig, kanske för att det var så enkelt och vackert på samma gång. Jag hoppas vår vigsel blir lika intim och mysig som deras var i serien.

                                  


Till favoritfilmerna med temat Bröllop är det faktiskt mest komedier som toppar listan. Wedding crashers eller Min bäste väns bröllop är också helt okej. Jag önskar mig själv inget pampigt Amerikanskt bröllop som ofta visas i dessa filmer men dte är sjukt kul och underhållande att kolla på. Vem betalar liksom för en svan i is som sedan smälter, eller blommor i hundratusentalskronorsklassen? Men det är som sagt vad underhållande att titta på. Vilken är din favorit?

                                                                


The picture in my mind

Nu har det äntligen hänt. Vi har bokat fotograf till vårt bröllop. Det blir en heldagsfotografering och det känns oerhört kul då jag själv tycker att det är en av de viktigaste sakerna på ett bröllop, bilder man minns. Eftersom jag själv är fotograf så har det inte varit lätt. Jag är för petig och har blivit en sådan där jobbig brud som jag själv ibland stöter på och blir arg på. Men hon tar det lugna fisken verkar det som, så jag hoppas hon säger ifrån när jag har för mycket tankar och idéer. Hennes lugn gör mig lite lugnare. Fast ibland kan jag tycka det är skönt med brudpar som har visioner men som ger fria händer. Lite så vill jag gärna se det. Men efter att ha haft mailkontakt ett tag nu känns det som om vi är på samma blad och det känns skönt. Hon har aldrig fotat bröllop innan men efter att ha tittat igenom hennes bilder på hemsida och blogg och sett hennes bildspråk och rdigeringsskills så har vi ändå valt att boka henne trots att vi inte sett hur hon fotar bröllop. men hon fotar med värme. Resten ordnar sig.

Hon
 har naturligtvis ett namn och heter Johanna Torbjörnsson. Här hittar du hennes blogg och här hittar du hennes hemsida . Lite av hennes bilder ser du här: 
Ren lycka hittas nu i din närmsta affär.

                                  

Ett lyckorus spred sig i hela kroppen när jag idag gick in för att handla potatis. Marabous Winter edition består i år av V I T C H O K L A D. Jag kände mig nästan kär och jag bestämde mig för att synda en måndag. Inte lika bra för bröllopsfiguren men jag har ett tag till att fila på den. Förra veckan sprang jag för första gången 8 k i l o m e t e r! Jag är helt grym och det är tack vare lillasystern som jag inte stannade en enda gång trots gnäll och "jag tror jag avlider" repliker från min sida. Inte ens ett håll som inte var utav denna värld efter 6 km fick mig att stanna.

Utöver löpningen så blir det ett ganska så inrutat träningschema som ser i princip samma ut varje vecka. Det består av mer löpning på måndagar kombinerat med Body pump. Tisdagar Body Combat, träningsform som är en blandning av massa olika kampsporter, min favorit av alla träningsformer helt klart. Onsdagar blir det lunchträning av samma sort och på kvällen blir det Box. Torsdagar står löpning på schemat utomhus och på helgen har det varit lite latsidan än sålänge men jag hoppas börja klämma in en löprunda/powerwalk på lördagsmorgonen framöver. Nästa helg blir det lördagsträning i alla fall då jag ska träffa gamla klasskompisar från Universitetstiden och en av dem är instruktör på det lokala gymmet så vi får privatträning under lördagen på ett helt nytt pass jag aldrig testat innan så det ska bli kul. Men mest kul att träffa dem igen. Nu blir det mys med fästmannen innan han åker bort en vecka igen. Och med choklad. V I T C H O K L A D.


Indien borde asfalteras (i alla fall tillfälligt)

Förra helgen fick jag en obehaglig nyhet kastad i ansiktet på mig. Min oerhört drivna och talangfulla syster, tillika tärna, har sökt en väldigt högt anseende praktikplats inför våren och sommaren 2011. So far so good. Men. I Indien. Mitt hjärta dog lite och jag blev arg på mig själv för att jag önskade att hon inte skulle få den där platsen. Om hon får den innebär det mitt viktigaste bollplank med alla kreativa tankar inför bröllopet, försvinner. Om det blir möhippa blir det utan henne. Jag har svårt att se en där inte hon är med. Hon kan inte heller vara tostmadame och någon annan måste väljas. Det här bröllopet blir inte detsamma utan henne även om hon kroppsligen närvarar vid själva bröllopet sedan, det skulle inte bli samma sak. Så hemska jag önskade krig i Indien, att man skulle jämna landet med marken och asfaltera. Sedan fick jag dåligt samvete så jag kan tänka mig att nöja mig med att bombhota någon ambassad eller så. Eller inte. För sedan kom det här. Om det inte blir Indien kanske det blir New York. Gah. Vad är det för fel på att senarelägga sitt liv för sin systers bröllopsskull? Ärligt. Det är det minsta man kan kräva... (läses med en stor portion ironi). Kontentan och summan av kardemumman. Jag hoppas min fina duktiga, smarta lillasyster får en bra praktikplats som tar henne dit hon vill. (Men jag önskar bara att det är på samma kontinent som Sverige. Helst samma land.) Är det för mycket begärt?

Till något helt annat och mer uppmuntrande kanske. Paret Kaylyn och Mikes bröllop som fotografen Dana Grant fotograferade. Härliga färger med grym efterrättsbuffé.                                              


This is me.

Någon skickade till mig och ville att jag skulle svara på lite frågor så ni lär känna den som skriver denna bloggen lite bättre, så here goes:

Ålder: 28, snart 29. Shit, jag är snart vuxen.
Gillar: Vackra saker och fina ord.
Ogillar: Korkade människor och korkade åsikter. Och orättvisor, big time!
Höger- eller vänsterhänt: Höger
Humör just nu: Peppad och lite trött i kroppen
Favoritgodis: Kola snablar
Är det nåt du absolut inte äter: Tortelini, lever och shushi. Listan kan göras lång.
Kläder just nu: Svarta Tights och vit tunika med skärp
Musik som spelas ur dina högtalare just nu: Coldplay, fix you.
Vad sa du senast: Grymt
Om du var tvungen att leva i en annan tidsepok, vilken skulle du välja då: 1800-talet. Bara för att få ha på sig så maffiga klänningar.
Sommarplaner: Bröllop. Allt annat får vara osagt.
Fisk eller badkruka: F I S K!
Saft eller alkohol: Saft
Hur många kuddar sover du med: 6 stycken. Fast bara en när det är sovdags.
Favoritväder: Sol och regn
Om du var fast på en öde ö, 3 saker att ta med: Fästman, Kamera och något att göra eld med
Spelar du nåt instrument: Nej, tyvärr!
Morgon- eller nattmänniska: Varken eller. Somnar gärna tisigt och sover gärna sent.
Sparare eller slösare: Spara.
Bästa film: Bara en? Nej jag säger två. Rquim for a dream och Engelen. Men jag har minst tio filmer till till första platsen....
Tror på liv på andra planeter: Ja klart det finns liv. men i vilken form är ju frågan?
Har du några homosexuella vänner: Ja.
Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid: Ja.
Ser du dig själv som tolerant mot andra: Ja, fast jag tolererar inte dumhet.
Hur många barn vill du ha när du blir stor: 3, minst 2.
Bio eller promenad: Promenad till bion? Nej, bio, helt klart.
Är du kittlig: Nej inte särskilt.
Snarkar du? Bara när jag är allergisk
Stjärntecken? Stenbock.
Rädd för insekter? Beror på vad som räknas till insekt...spindlar? Usch ja.
Äckligaste insekten: Ja spindel då om det räknas dit.
Största svaghet: Kort stubin och lättretad
Bästa bok? Twilightböckerna eller Inte som andra döttrar. 
Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja? Att kunna vara osynlig.
Vad vill du jobba som? Är nöjd med det jag är men om jag hade varit tvungen att byta så kanske stylist?
Chips, morötter eller godis? Godis.
Pizza eller hamburgare? Kebabrulle.
Skriver du dagbok? Gjorde alltid som yngre, nu bara ibland, sällan.
Stökigt eller välstädat? (ditt rum, hus, lägenhet m.m.) Oftast välstädat...
Gungar du på stolen? Nej.
Skulle du någonsin få för dig att hoppa bungy-jump? Aldrig!
Vilken hand håller du gaffeln i ? Höger alltid.
Är du rädd för blod? Jag vill säga nej men jag tycker inte det är trevligt med blod så får väl säga ja.
Gillar du att sjunga? Ja, fast bara hemma själv eller med M.
Brukar du sola? På sommaren i vattnet.
Vad gör du om du får hicka? Håller andan. Funkar aldrig.
Röker du? Nej.
Snusar du? Nej.
Använder du knark? Nej.
Kaffe, te eller inget? The´ibland men sällan.
Har du en besatthet? Ja många. För många för att ta upp här...

Pepp, pepp, pepp!


Har haft en sjukt inspirerande dag på jobbet med konferens och jag är oerhört taggad. Ibland är jobbet grymt skoj. Ikväll väntar mindre rolig informationsträff om det nya bilkooperativet jag och M skall gå med i. Vi äger i dagsläget ingen bild själva och inte minst till förberedelserna till bröllopet så behöver vi bil för att flänga lite. och för att storhandla. Kombinerat så vi testar bilkoop för att se om det är något att ha.

Nyss trillade jag över Erika Gerdemarks blogg. Bröllopsfotograf baserad i Stockholm. Också förmodligen en av de mest anlitade och bäst välbetalda bröllopsfotograferna i Sverige. Hon har fotograferat sin bästa väns bröllop och jag tycker det är fint. Kärlek och värme i små bilder. Klicka här för att komma till bilderna. Det är mycket kring vårt eget planerande med fotograf just nu. Jag har sedan tidigare bestämt med en vän som ska fota våra porträtt men vill ha en helhetsbild och gärna någon annan son fotar också, för hennes skull, hon ska även hinna med att vara gäst så vi har letat vidare lite också. Idag mailade en tjej mig och visade mig sina bilder och jag gillade vad jag såg. Vi får se huruvida vi går vidare med en bokning, det beror lite på prisbilden då som jag nämnt tidigare, budgeten i n t e är obegränsad. Jag hade egentligen velat lägga hela vår bröllopsbudget på att flyga hit Jonas Peterson för att fota oss. Men nu går inte det och det blir säkert bra ändå.

Ps: Roligt att se att bloggen drygt har 90 unika (!) besökare varje dag, hoppas ni fortsätter komma och lämna gärna avtryck i form av kommentarer om ni känner för det:Ds

                                                                   Foto: Erika Gerdemark


Gone baby gone

M är borta i Stockholm i fyra dagar för att hålla i kurs och idag ringde han:

M    "- Jag saknar dig faktiskt"
Jag "- Gör du?"
" Ja, jättemycket"
" Fin du är. Jag saknar dig med."
"Det är ju en fin stad här och vi är ju stadsmänniskor så du skulle varit med så hade vi kunnat gå på stan."

Fina M. Jag saknar dig när du är borta och jag tycker det är bra, att vi saknar.
RSS 2.0